30 Eylül 2014 Salı

Siz de benim gibi çayınızı sade içmeyi sevmeyenleren misiniz? O halde bu tarif tam size göre . Nişastalı çatal kurabiyesi



1 su bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı dolu dolu terayagi, 1 su bardağı pudra şekeriyle yoğrulur. Icine 1 su bardağı nişasta,1 paket kabartma tozu ve bir paket vanilya eklenir. Kıvamı unla tamamlanır. Yuvarlak şekiller yapılır. Kenarları kakaoya batırılmış çatalla şekillendirilir. yaklaşık on beş dakika 150 derecede pişirilir

Kubbeli pasta


4 yumurta ve bir su bardağı şeker köpurene kadar çırpılir. Icine 1/2 su bardagi ılık su, 1/2 cay bardağı sıvıyağ konur ve cirpilmaya devam edilir. 1 buçuk su bardağı un ,1paket kabartmatozu ve bir paket vanilya kek karışımina elenir. kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılır. Yağlı kagit serilmis kelepceli kaliba dökülür. önceden ısıtılmış 150 derecede pişirilir. Firindan çıkarıp sogumaya biraktigimiz kekimizi iki parçaya bölüp bir tarafini derin yuvarlak büyük kasenin içine strec film serip kaseye oturtuyoruz. içine hazir çikolatalı kremoleyi üzerindeki tarife göre çırpıyoruz. kremanin içine bol bol istedigmiz meyvelerden dograyip karıştiriyoruz. kaseye bastirdigimiz kekin üzerine boşaltip kekin diğer yarısını da üstüne kapatiyoruz. strec filmle sarip buzlukta bekletiyoruz. benim vaktim olmadığı için bir kaç saat bekletebildim. siz bir gece bekletin. ters cevirdigimiz kekin üzerini de istediğimiz kremayla sıvıyoruz.

Son zamanlarda denediğim en güzel kurabiye tarifi.

Kokoş kurabiye
200 gr tereyaginı bir yumurta ve 1 su bardağı pudra şekeriyle mikserde iyice çırpın. içine yarim paket kabartma tozu , 2 buçuk yemek kaşığı kakao ve 3 su bardağı kadar un koyup hamur yapın. hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak yapın ve toz şekere bulayin. Yağlı kağıt serilmis tepsiye dizin. üstlerine parmak bastirip küçük çukur oluşturun ve fırına verin. pişince sogumaya birakin.üzerlerine evdeki cikolata ezmesinden koyup servis edin .facebook sayfam (benim mutfağım )facebook sayfam ( benim mutfağım )

Ligarba reçeli

Bizim oraların tabiriyle;
Ligarba (yaban mersini) Reçeli;

Öncelikle çok reçel denemiş birisi olmadığımı itiraf edeyim. Geçen haftaların birinde ailece yayla hevesimiz tutunca, anneciğimin gördüğünde dayanamadigi meyve sevdası sayesinde çalılıklardan topladığımız ligarbaları paylaştırıp, payıma düşenle bir reçel yapmayı tercih ettim. Reçel yapmanın önemli bir püf noktası; küçük taneli meyveleri reçel yapacaksanız eğer şerbetini önceden pişirip iyice kivam aldıktan sonra meyveleri dökmeniz gerekiyor. Büyük parçalı ve sert meyveleri ise bir gece önceden mutlaka şekere yatırmanız ve sekeriyle birlikte pişirmeniz gerekiyor. Ben cok küçük taneli ve dağılma ihtimali olan ligarba recelimi ilk yöntemle pisirdim. Yaklaşık 250 gr kadar olan ligarbalarım için 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri iyice kivam alıncaya kadar pisirdim. Tezgaha bir damla damlattığınızda dağılmayacak kadar olması gerek. Sonra içine yıkanmış meyveleri koyup tekrar pisirdim. Yaklaşık bir yarim saatte öylece piştiler. Altını kapatmadan bir beş dakika önce birkaç parça limon tuzu atın veya çeyrek limon suyu sıkıp birkaç taşım daha kaynatıp altını kapatın. Sıcak kavanoza koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Sonunda bu leziz receliniz hazir
facebook sayfam ( benim mutfağım )

Bugün günlerden muffin zamanı. Hemde ağızda çıtır çıtır hissedilen haşhaşla birlikte

2 yumurta 1 çay bardağı şekerle beyaz köpük olana kadar çırpılir. Icine 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 cay bardağı süt ilave edilir. Karıştırılır. 1 su bardağı un ve bir paket kabartma tozu kek karışımına elenir. Son olarak 3 yemek kaşığı mavi haşhaş konur ve tahta kaşıkla karıştırılır muffin kaliplarina eşit olarak dökülür. önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirilir.

Bu salatayı denediğinizde ortaya çıkan mükemmel sonuca siz bile inanamayacaksiniz.

Önce iç harci için bir su bardağı aşurelik bugdayi ilik suda bir gece bekletin ertesi gün haşlayıp süzün. bugdaylara bir tutam dereotu, taze sogan ince ince doğrayıp bir havuc rendeleyin. karışıma iki yemek kaşığı mayonez, damak tadina göre limon suyu ve sıvıyağ tuz ekleyin karistirin. kozlenmis kirmizi biberleri isterseniz hazir kullanin isterseniz benim gibi önceden hazirlanmis olarak buzlugundan kullanin. şekil olarak dikdortgen kek kalibina strec film serin. kozlenmis biberleri kek kalibinin içine etrafina güzelce serin. bu noktada biberlerin dış kısımları altta kalsin ki ters cevrildiginde kirmizi rengi yakalayabilelim. kalıba serdigimiz biberlerin içine hazirlamis oldugumuz bugday salatasini koyup biberlerin dışarı sarkan kenarlarini üstüne kapatip dolapta bir gece bekletiyoruz. ertesi gün ters cevirip ister yogurtla ister dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.

Beş çayımızın yanına dereotlu poğaça yaptım . Daha çayı demlemeden bittiler.


2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ).1 su bardağı sıvıyağ , 1 su bardağı yogurt, 1 su bardağı ılık süt, 100 gr eritilmiş tereyagi, 1 paket kabartma tozu , tuz, bir tutam dereotu ve bir tatlı kaşığı pulbiber, aldığı kadar un.
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Dereotunu ince doğranmış sekilde kullanıyoruz. sonra un ve kabartma tozu eklenir. Yuvarlak şekiller verilip biraz büyütülür içlerine beyaz peynir konur kapatılır. En son üzerlerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış firinda 160 derecede pişirilir.

Milföyden gelen lezzet

Önce böreğimizin iç harcini hazirlayalim. 1 adet soğani ve dört bes adet yeşil sivri biberi ince ince doğrayıp tavada sıvıyağda soteleyelim. içine 200 gr kıyma, yarim kase bezelye ilave edelim. Tuzunu baharatlarini atıp pisirelim. pişen harcı sogumaya birakalim. milföylerimizi dolaptan cikarip yumuşamalarini bekledikten sonra kare olacak sekilde ikiye bölelim. Ic harcımdan bir kenarina koyup saralim. Galeta ununa bulayip yagli kagit serilmis tepsiye dizelim. 160 derecede kizarana kadar pisirelim.