30 Eylül 2014 Salı

Beş çayımızın yanına dereotlu poğaça yaptım . Daha çayı demlemeden bittiler.


2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ).1 su bardağı sıvıyağ , 1 su bardağı yogurt, 1 su bardağı ılık süt, 100 gr eritilmiş tereyagi, 1 paket kabartma tozu , tuz, bir tutam dereotu ve bir tatlı kaşığı pulbiber, aldığı kadar un.
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Dereotunu ince doğranmış sekilde kullanıyoruz. sonra un ve kabartma tozu eklenir. Yuvarlak şekiller verilip biraz büyütülür içlerine beyaz peynir konur kapatılır. En son üzerlerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış firinda 160 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder