Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Dereotunu ince doğranmış sekilde kullanıyoruz. sonra un ve kabartma tozu eklenir. Yuvarlak şekiller verilip biraz büyütülür içlerine beyaz peynir konur kapatılır. En son üzerlerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış firinda 160 derecede pişirilir.
Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
30 Eylül 2014 Salı
Beş çayımızın yanına dereotlu poğaça yaptım . Daha çayı demlemeden bittiler.
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Dereotunu ince doğranmış sekilde kullanıyoruz. sonra un ve kabartma tozu eklenir. Yuvarlak şekiller verilip biraz büyütülür içlerine beyaz peynir konur kapatılır. En son üzerlerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış firinda 160 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder