30 Eylül 2014 Salı

Bu salatayı denediğinizde ortaya çıkan mükemmel sonuca siz bile inanamayacaksiniz.

Önce iç harci için bir su bardağı aşurelik bugdayi ilik suda bir gece bekletin ertesi gün haşlayıp süzün. bugdaylara bir tutam dereotu, taze sogan ince ince doğrayıp bir havuc rendeleyin. karışıma iki yemek kaşığı mayonez, damak tadina göre limon suyu ve sıvıyağ tuz ekleyin karistirin. kozlenmis kirmizi biberleri isterseniz hazir kullanin isterseniz benim gibi önceden hazirlanmis olarak buzlugundan kullanin. şekil olarak dikdortgen kek kalibina strec film serin. kozlenmis biberleri kek kalibinin içine etrafina güzelce serin. bu noktada biberlerin dış kısımları altta kalsin ki ters cevrildiginde kirmizi rengi yakalayabilelim. kalıba serdigimiz biberlerin içine hazirlamis oldugumuz bugday salatasini koyup biberlerin dışarı sarkan kenarlarini üstüne kapatip dolapta bir gece bekletiyoruz. ertesi gün ters cevirip ister yogurtla ister dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder