6 Şubat 2015 Cuma

Köfteli iç pilav

Köfteli iç pilav tarifi için malzemeler;
Köftesi için; 250 gr kıyma,
1 adet soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
3 diş sarimsak
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, bir tutam köri,
Pilav için; 2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1/2 cay bardağı kuş üzümü
1/2 cay bardağı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu.
3 su bardağı kaynamiş su
Yapılışı; Pilavımız için önce bir adet soğanı ince ince dograyıp tereyağında kavuruyoruz. Hafif kavurunca içine kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı koyuyoruz. Bir kaç dakika çeviriyoruz. Iyice yıkanıp süzdürülmüş pirinci ekliyoruz. Baharatlarini tuzunu ve vir çay kaşığı şekeri katıp kavuruyoruz. Kaynamiş suyunu ekleyip limon suyunu ekleyip kapağını kapatiyoruz.
Köftesi için bir adet soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Icine diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Kızgın yağda kızartiyoruz. Pilavımızı yuvarlak bir tepsiye bastırıp ters çeviriyoruz. Üzerine kızarmış koftelerimizi dizip servis ediyoruz.

Çilekli Muzlu Milföy Dilimleri

Çilekli Muzlu Milföy Dilimleri için malzemeler; 5 adet kare milföy yaprağı
3 su bardağı süt,
5 yemek kaşığı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Süslemek için çilek
Pudra şekeri
Içi için muz
Yapılışı; Milföy yaprakları ortadan ikiye kesilip 170 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca ortadan düzlemesine ikiye kesilir. Muhallebi için süt, un, şeker, yumurta sarısı derin tencereye konur ve karıştırılır. Iyice kivam alıncaya kadar karıştırılır. Fokur fokur kaynayinca ocaktan alınır ve içine tereyağı ve vanilya konur. Mikserle yaklaşık on dakika çırpılır. Hem de hafif ılınan muhallebimiz milföylerin bir katına kaşıkla koyulur. Uzerine muz dilimlenir. Diger milföy katı üzerine kapatılır. Uzerine pudra şekeri serpilir. Çilekle süslenir. Afiyet şifa olsun.

Brokolili Mısır Unlu muffin

Selâmün Aleyküm . Brokolili muffin denemek isterseniz tarife buyurun.
6 adet muffin için; 1 yumurta,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı mısır unu
1 cay bardagi beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Tuz, yaş nane, pul biber
Aldığı kadar un
6 adet brokoli çiçeği.
Yapılışı; Yumurta , süt ve sıvıyağ çırpılir. Icine tuz baharatlar atılır.
Mısır unu eklenir. Beyaz peynir eklenir. Son olarak göz karari un ve bir paket kabartma tozu kek hamuruna elenir. Oldukça katı bir kivam oluyor. Muffin kalıplarına birer yemek kaşığı kek hamurundan koyup üzerine çiçek şeklinde ayrılmış brokoli batırılıp üzerine de kek hamurundan kaşıkla koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz.

Kıymalı Üçgen Börek

Çalışan bir annenin buzluğunda, önceden yapılmış bir börek her daim olur. Bugün güzel havanın tadını çıkarmak için arkadaşlarımdan piknik teklifi alınca stokladığım böreklerim imdadıma yetişti. Yapılış şekli gerilerdeki paylaşımlarda mevcut. Isteyeni etiketlerim. :) Ayrıca güzel günüme güzel yorum yapan arkadaşlarıma cvp yazmak istediğimde nedense ınstagram etiket yapmama izin vermedi. Bu vesileyle hepinize de teşekkür etmiş olayım. Gönül dilinizden dökülen samimi duygular için cooook teşekkür ederim ...
Malzemeler; 3 adet yaş yufka
300 gr kıyma
2 adet sogan
2 adet sivri biber
3 diş sarimsak
1 demet maydanoz
Tuz ,karabiber , pulbiber, nane
Sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yapılışı Kıymalı harcın yapılışı; Soğanlar ve sivri biber ince ince doğranıp sıvıyağda tavada sotelenir. Hafif pembeleşince kıyma koyulur. Iyice dağılana kadar karıştırılır. Pişince tuzu ve baharatlari konur. Ocaktan alınır. Sarımsak rendesi ve ince kıyılmış bir demet maydanoz doğranır. Karıştırılır. Soğutulur. Yufkalarımız tezhaha serilir. Bir baştan bir başa uzun şeritler halinde kesilir. Saracağımız herbir şerit Fırçayla sütle ıslatılır. Bir ucuna kiymali harç koyulur. Bir sağa bir sola çapraz sarılır. Üçgen şekli verilir. Uzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derecede pişirilir.

Ev Yapımı Hamburger

Bundan sonra hamburgerinizi evde yapmak istiyorsanız birazdan tarif vereceğim. Baştan söyleyeyim çocuklarım fastfood tarzı hazır yiyecekler yemezler. Bu öğünün yanında mutlaka onlara bir sebze pişiririrm. Sizinle paylaştığım bütün o kalorili yiyecekleri en çok da denemek ve evde yapılabilirliğini görmek için yapıyorum. Neden böyle bir açıklama yaptığıma gelince bilmeden önyargılı eleştiri yapılsın istemiyorum. Hepinize sevgilerrrr. ..
Malzemeler; 6 adet hamburger ekmeği
 Köftesi için;
250 gr kıyma
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
Tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
Içi için;
Salatalık turşusu, roka
2 adet domates
3 adet patates
Patatesler soyulup kızartmalık doğranır. Hafif zeytinyağı ile yağlanıp tuzlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 170 derecede pişirilir. Köftesi için; Kiymamiz derin yoğurma kabına alınır. Icine sarımsak ve soğan rendelenir. Baharatlari atılır bir güzel yoğurulur. Avuç içi kadar büyüklükte şekil verilir. Patateslerle birlikte fırına verilir. Ekmeklerimiz tost makinesinde ısıtılır. Ikiye kesilip domates dilimi ,marul veya roka ,köfte patateslerden sırasıyla dizilir. Arzuya göre ketçap mayonez dökülür. Afiyet şifa olsun.

Patatesli Unlu Börek

Unlu çıtır börek içinde kaşar peynirinin nefis lezzetiyle tekrar tekrar denemek isteyeceğiniz bir börek. Ben böreklerimi alır, misafirliğe oradan da nöbete geçerim.
Malzemeler; 3 adet yaş yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı un
Içi için; 4 adet patates
Tuz, dereotu,1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Baharatlar
Uzerine sürmek için bir adet yumurta sarısı.
Yapılışı; Ic harci için patatesi soyup haşlıyoruz. Haşlanınca rendeleyip dereotu doğruyoruz. Tuzunu ve baharatlarini atip karıştırıyoruz. Bir adet yufkamizi tezgaha serip üzerini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatıp un serpiyoruz. Iki kat yapıp yarım ay şekli veriyoruz. Bu katına da sıvıyağ gezdirip un eliyoruz. Geniş ucuna hazırladığımız iç harcı koyup üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kenarlarını hafif içe katlayip rulo yapıyoruz. Bir ruloyu altı eşit parçaya bölüp 6 adet börek çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. Diğer Yufkalarımızı da bu şekilde hazırlıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.

Tahinli Fındıklı Çıtır Rulo

Ben bu lezzeti denemek için biraz geç kaldığımın farkındayım. Ama geç olsun güç olmasın cinsinden demeleri bu olsa gerek. Bundan sonra ben de uzun süre bunu yapar durur, aradaki farkı telafi ederim artık.
Malzemeler; 1 paket hazir baklavalık yufka
2 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı; Önce tahinimizle sıvıyağı birbirine karıştırıp seyreltiyoruz. Yufkamızdan bir adet tezhaga serip bu tahinli karışımdan heryerine sürüyoruz. Üstüste tam üç kat yufka yapıp en üzerine fındık içi ve şeker serpiyoruz. Rulo yapıp kesiyoruz. Bir rulodan sekiz dilim çıkıyor. Yani dilimlerin büyüklüğü size kalmış. Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. 170 derecede pembeleşinceye kadar pisiriyoruz. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.