Ben bu lezzeti denemek için biraz geç kaldığımın farkındayım. Ama geç olsun güç olmasın cinsinden demeleri bu olsa gerek. Bundan sonra ben de uzun süre bunu yapar durur, aradaki farkı telafi ederim artık.
Malzemeler; 1 paket hazir baklavalık yufka
2 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı; Önce tahinimizle sıvıyağı birbirine karıştırıp seyreltiyoruz. Yufkamızdan bir adet tezhaga serip bu tahinli karışımdan heryerine sürüyoruz. Üstüste tam üç kat yufka yapıp en üzerine fındık içi ve şeker serpiyoruz. Rulo yapıp kesiyoruz. Bir rulodan sekiz dilim çıkıyor. Yani dilimlerin büyüklüğü size kalmış. Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. 170 derecede pembeleşinceye kadar pisiriyoruz. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder