6 Şubat 2015 Cuma

Kıymalı Üçgen Börek

Çalışan bir annenin buzluğunda, önceden yapılmış bir börek her daim olur. Bugün güzel havanın tadını çıkarmak için arkadaşlarımdan piknik teklifi alınca stokladığım böreklerim imdadıma yetişti. Yapılış şekli gerilerdeki paylaşımlarda mevcut. Isteyeni etiketlerim. :) Ayrıca güzel günüme güzel yorum yapan arkadaşlarıma cvp yazmak istediğimde nedense ınstagram etiket yapmama izin vermedi. Bu vesileyle hepinize de teşekkür etmiş olayım. Gönül dilinizden dökülen samimi duygular için cooook teşekkür ederim ...
Malzemeler; 3 adet yaş yufka
300 gr kıyma
2 adet sogan
2 adet sivri biber
3 diş sarimsak
1 demet maydanoz
Tuz ,karabiber , pulbiber, nane
Sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yapılışı Kıymalı harcın yapılışı; Soğanlar ve sivri biber ince ince doğranıp sıvıyağda tavada sotelenir. Hafif pembeleşince kıyma koyulur. Iyice dağılana kadar karıştırılır. Pişince tuzu ve baharatlari konur. Ocaktan alınır. Sarımsak rendesi ve ince kıyılmış bir demet maydanoz doğranır. Karıştırılır. Soğutulur. Yufkalarımız tezhaha serilir. Bir baştan bir başa uzun şeritler halinde kesilir. Saracağımız herbir şerit Fırçayla sütle ıslatılır. Bir ucuna kiymali harç koyulur. Bir sağa bir sola çapraz sarılır. Üçgen şekli verilir. Uzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder