6 Şubat 2015 Cuma

Çilekli Muzlu Milföy Dilimleri

Çilekli Muzlu Milföy Dilimleri için malzemeler; 5 adet kare milföy yaprağı
3 su bardağı süt,
5 yemek kaşığı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Süslemek için çilek
Pudra şekeri
Içi için muz
Yapılışı; Milföy yaprakları ortadan ikiye kesilip 170 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca ortadan düzlemesine ikiye kesilir. Muhallebi için süt, un, şeker, yumurta sarısı derin tencereye konur ve karıştırılır. Iyice kivam alıncaya kadar karıştırılır. Fokur fokur kaynayinca ocaktan alınır ve içine tereyağı ve vanilya konur. Mikserle yaklaşık on dakika çırpılır. Hem de hafif ılınan muhallebimiz milföylerin bir katına kaşıkla koyulur. Uzerine muz dilimlenir. Diger milföy katı üzerine kapatılır. Uzerine pudra şekeri serpilir. Çilekle süslenir. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder