Ay Çöreği
🌻 Malzemeler;
🌻2 yumurta ( birinin sarısı üzerine )
🌻Yarım su bardağı sıcağa yakın süt
🌻4 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamiş tereyağ
🌻1 tatlı kaşığı instant maya
🌻Yarım su bardağı pudra şekeri
🌻Bir fiske tuz
🌻4 buçuk su bardağına yakın un
Iç harcı için;
🌻 3 su bardağı kakaolu kek (ufalanmış)
🌻 Yarım su bardağı süt
🌻 3 yemek kaşığı kakao
🌻1 çay kaşığı tarçın
🌻 1 çay bardağı ceviz içi
🌻 1 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı;
Hamuru için;
Sütü ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Uzerine maya ilave edip beş dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Yumurtalari katıyoruz. Karıştırıyoruz. Uzerine yumuşamiş tereyağı ilave edip tuzunu atiyoruz.Azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örtüp mayalanmasi için 30 dk bekletiyoruz.
Iç keki için; Ufalanmış kek üzerine sütü, kakaoyu,tarçını,kuru üzümü ,ceviz içini katıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Kenara ayırıyoruz. Mayalanan hamuru alıp yumurta büyüklüğünde on dört eşit parçaya bölüp yuvarlıyoruz. Her birini fotoğraftaki gibi uzunlamasına merdaneyle açıp içine kek karışımından yayıyoruz. Uzun kenarlarıni kapatıp ay sekli veriyoruz. Bütün hamurları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Uzerlerine yumurta sarisi sürüp çekirdek içiyle veya herhangi bir kuruyemişle susleyip fırına veriyoruz. 170 derecede pişiriyoruz. Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder