11 Temmuz 2015 Cumartesi

Ay Çöreği







 Ay Çöreği 

🌻 Malzemeler; 
🌻2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ) 
🌻Yarım  su bardağı  sıcağa  yakın süt 
🌻4 yemek kaşığı  oda ısısında  yumuşamiş tereyağ
🌻1 tatlı  kaşığı  instant  maya
🌻Yarım  su bardağı  pudra  şekeri
 🌻Bir fiske  tuz
🌻4 buçuk  su bardağına yakın  un 

Iç  harcı için; 
🌻 3 su bardağı  kakaolu kek (ufalanmış)
🌻 Yarım  su  bardağı süt 
🌻 3 yemek kaşığı  kakao
🌻1 çay  kaşığı tarçın 
🌻 1 çay bardağı  ceviz  içi 
🌻 1 çay  bardağı  kuru üzüm 
Yapılışı; 
Hamuru için; 
Sütü  ve pudra  şekerini yoğurma  kabına  alıp karıştırıyoruz. Uzerine  maya ilave edip beş  dakika  kadar kabarmasını bekliyoruz.  Yumurtalari katıyoruz. Karıştırıyoruz.  Uzerine  yumuşamiş  tereyağı ilave edip tuzunu atiyoruz.Azar azar un ilavesi  yaparak  ele  yapışmayan  yumuşak bir  hamur yoğuruyoruz.  Hamurun üzerini örtüp  mayalanmasi  için 30 dk  bekletiyoruz.
Iç  keki için; Ufalanmış  kek üzerine  sütü, kakaoyu,tarçını,kuru üzümü ,ceviz içini katıp  yoğuruyoruz. Ceviz  büyüklüğünde  parçalar koparıp yuvarlıyoruz.  Kenara ayırıyoruz. Mayalanan hamuru alıp yumurta  büyüklüğünde  on dört  eşit  parçaya  bölüp  yuvarlıyoruz.  Her birini fotoğraftaki gibi uzunlamasına  merdaneyle açıp  içine  kek karışımından yayıyoruz. Uzun kenarlarıni  kapatıp  ay  sekli  veriyoruz. Bütün  hamurları  bu şekilde  yapıp  yağlı  kağıt  serilmiş fırın  tepsisine diziyoruz. Uzerlerine  yumurta sarisi  sürüp  çekirdek  içiyle  veya herhangi  bir  kuruyemişle susleyip  fırına  veriyoruz. 170 derecede  pişiriyoruz. Afiyetle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder