Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
11 Temmuz 2015 Cumartesi
Ağzı Açık
Evet sevgili @nurmutfagi nin meşhur 'Ağzı Açık ' tarifini bilmeyen yoktur. Ne zamandır benim de denemek istediğim lezzetlerden bir tanesiydi. Deneyince çok beğendim. Tarifi de onun sayfasindan baktım tabiki.
Malzemeler;
🌹 Hamuru için;
🌹 1 yumurta
🌹 2 su bardağı su
🌹 1silme tatlı kaşığı tuz
🌹Aldığı kadar un
Iç harci için;
🌹 300 gr kıyma
🌹 1 yumurta
🌹 1 soğan
🌹 3 yemek kaşığı un
🌹 1 yemek kaşığı biber salçası
🌹 1 tatlı kaşığı domates salçası
🌹Karabiber, Pul biber, Nane,Kimyon (ben kendime göre şekillendirdim)
🌹 3 diş sarımsak
🌹Tuz
🌹 Bir demet maydanoz
Yapılışı; Once hamur için yumurta, tuz ve suyu yoğurma kabına alıp azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Iç harci için sogani ince doğrayıp kiymaya katıyoruz. Tuz baharatlar ve salçaları koyup yoğuruyoruz.Unu katıp,Sarımsak rendeliyoruz.Arzuya göre bir demet maydanoz da doğrayabilirsiniz. Ben maydanozu hemen herseye kullanırım. Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Bir kase yardımıyla daireler kesiyoruz. Herbir hamurun üzerine Kıymalı harçtan koyup elimizle hafif yayıyoruz. Kenarlarını resimdeki gibi birlestiriyoruz. Bütün hamuru bu şekilde hazırlıyoruz. Ağzı Açıklarimizi bol yağda kızgın tavada önce Kıymalı taraflari yağda olacak sekilde kızartıyoruz. Önce kiymali tarafı kizartmamızın nedeni ise kiymanin pişip hamura yapişmasi icin.Arka tarafi cevirdiğimizde kiymali harç dökülmüyor. Sicak servis ediyoruz
Afiyetle. ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder