🌺Bal Kabaklı Lokum🌺 tarifi için beklettiysem kusura bakmayın. Gerçi tariff Tarifff diye yazan olmadığından mıdır, nedendir bilmiyorum ama biraz gevşek davrandım doğru. 😀😀😀.
🌺 Bal Kabaklı Lokum🌺
🌺 Malzemeler;
Bal kabağı püresi için;
🌺Mevsiminde aldığım büyük bir bal kabağının dörtte biri
🌺1 çay bardağı şeker
🌺1 paket petibör bisküvi
🌺 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
🌺1 su bardağı hindistan cevizi
. 🌺Üzeri 80 grlık beyaz çikolata
Yapılışı; Bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Şeker ilave edip pişiriyoruz. Suyunu çekene kadar pişirmemiz önemli. Ben bu şekilde püremu hazırlayıp soguyunca derin dondurucuda saklıyorum.Canim her istediğinde çıkarıp bir güzel pasta yapıyorum. Buzluktan çıkardığım püreyi çözdürdükten sonra rondoda çektiğim bisküvi ve fındık içini pürenin içine katıp yoğuruyoruz. Elimizde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hindistan cevizine buluyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Beyaz çikolatayı bir kaseye parçalıyoruz. Kaseyi içi sıcak ve su dolu tencereye oturtup tencereyi ocağın üstüne alıyoruz. Çikolatayi benmari usulü eritip içine iki yemek kaşığı süt ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Lokumlarin üzerine gezdiriyoruz. Afiyetle. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder