24 Nisan 2015 Cuma

Sufle. ..


Çikolatali Sufle Tarifi için; 
Malzemeler; 
🌹 50 gr tereyagi. 
🌹80 gr bitter çikolata
🌹2 yumurta
🌹3 yemek kaşığı şeker
🌹Yarim su bardagi un
Yapılışı; 
50 gr tereyagi tavada eritilir. Icine 80 gr bitter çikolata koyulur karıştırılır.  Cirpma kabına iki yumurta kırılır üzerine 3 yemek kaşığı şeker konup iyice Çırpılir.  Çikolata yağ karışımı içine eklenir.  Son olarak yarim su bardağı un konur ve yağlanmış unlanmis kaliplara bölüştürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 12 dakika pişirilirse browni, 7 dakika pişirilirse çikolata şelalesi olur. 

Mısır Unlu Tavuk Baget

On yaşından beri pilav yapan  biri olarak artık  bu konuda iyice ustalaştiğimi belirtebilirim. Size bir tarif vermek isterim  ama hiç  ölçü  kullanmadıgim için  ne yazsam yanlış  olur. Mısır  unlu tavuk  bagetlerin tarifini vereyim iyisimi.
Mısır  unlu tavuk baget kızarması
Malzemeler; 
🍗10 adet baget 
🍗1 su bardağı mısır  unu 
🍗2 yumurta 
🍗Tuz
🍗 Kızartmak  için zeytinyağı 
Yapılışı; Tavuk  bagetler haşlanır.Tuzu haşlanirken atılır.  Iki adet çırpılmıs  yumurtaya  bulanıp sonra mısır  ununa bulanır.Kizgin yağda  kizartilir. Afiyet şifa  olsun. ..

Fırında Kaşarlı Karnabahar

Selâmun Aleyküm görmeden  gönül  kapısını  bana açan  bütün  dostlarım. ..
Mevsim yavaş  yavaş değişiyor diyeceğim  ama haftaya hava sıcaklığı  yine düşecekmiş.😕😕Kış  sebzelerine iyice doymak istedim galiba ki iki gündür  sebze pişiriyorum.😊😊
Bu defa Fırında  Kaşarlı  Karnabahar pişirdim. Yapılışı 👇👇👇
Malzemeler; 
🌹 1 küçük  karnabahar 
🌹1 su bardağı  kaşar  peynir  rendesi
🌹 2 su bardağı  süt
 🌹 2 yemek kaşığı  un
🌹 1 yumurta 
🌹 Tuz
Yapılışı; Karnabaharlari küçük  çiçeklerine ayırıp  fırın  tepsisine  diziyoruz. 2 su bardağı  süte bir yumurta  kırıp  karisitiriyoruz. Uzerine unu ilave edip  sos yapıyoruz.Tuzu atıp  karnabaharlarin üzerine  gezdiriyoruz. Fırına  sürüyoruz. Pişince  çıkarıp  üzerine kaşar  rendesi serpip beş  dakika daha  fırına  sürüyoruz. Sonra  sıcak  sıcak  servis  ediyoruz. Afiyetle. ..

Babagannuş

Babagannuş

İçindekiler:
🍆4 ad orta boy kemer patlıcan
🍅1 ad orta boy domates
🍆1 ad orta boy  kuru soğan
🍅4 dişsarımsak
🍆2 ad yeşil sivri biber
🍅1 demet maydanoz
🍆 3 adet közlenmiş kırmızı  biber
Sos için:
🍆6 yemek kaşığı zeytinyağı 🍅2 çay kaşığı tuz
🍆kırmızı pulbiber, karabiber

YAPILIŞI:
Patlıcanları ve köz biberleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çatalla 7-8 yerden delin. kömür fırın yada ocak ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun. Derin bir kaba 4 su bardağısu ve 1 adet limon suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşıp 15 dk bekletin. Patlıcanları süzüp kesin.Bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun. Diğer taraftan soyduğunuz domatesi küp küp doğrayın.  Kurusoğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları doğrayın.Biberleri doğrayın. Yağı derin bir tava yada tencerede kızdırıpsoğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Doğranmış domates, patlıcanı ve Közlenmiş biberi koyup kavurmaya devam edin. Tuz,karabiber,kırmızı biber, pulbiber ilave edip ocaktan alın.( maydanoz ile süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani



Selâmun Aleyküm  Dostlar. 
Bildiğiniz  üzere  şerbetli  tatlılarla hiç  aram yoktur.Hem yapmayı  hem yemeyi pek  sevmem. Yapacaksam da tatlıya  şerbetini dökmeden önce  şerbetsiz kısmından  kendime mutlaka  ayırırım. Neyse  dedim bu sefer de bir sekerpare tarifi vereyim de eksik kalmayayım. Dün  akşam  yeteri kadar beğeni  toplamasa da adettendir ya tarif nerde sorulur. Siz sormadan bende vereyim bu sefer. 
Malzemeler; 
🌹 2 yumurta ( birinin  akı  üzerine )
🌹 250 gr  oda ısısında  yumuşamiş tereyağı 
🌹 1 çay  bardağı  sıvıyağ 
🌹 1 su bardağı  irmik 
🌹 1 çay  bardağı pudra şekeri 
🌹 1 paket  vanilya 
🌹 1  paket  kabartma tozu 
🌹 Aldığı  kadar un 
🌹 Uzerini  bulamak  için  1 su bardağı  mor  haşhaş 🌹 Süslemek  için  ceviz
Şerbeti  için ; 
🌹 3 su bardağı  şeker 
🌹 3,5 su bardağı  su
 🌹 Birkaç  damla limon  suyu 
Yapılışı; Önce şerbeti hazirlamak için şeker  ve  suyu tencerede kaynatıyoruz. Kivam alınca  birkaç  damla limon  suyu  sıkıp  birkaç  dakika  daha  ateşte  tutup ocaktan alıyoruz. Tırnağımızın üzerine  şerbetten bir damla damlattigimizda dagilmayacak kıvamda  olduysa şerbet pişmiş  demektir.  Hamur icin; yumurtalarin birinin  akı  ayrılır. Diğerleri yoğurma  kabına alınır. Uzerine  yumuşamiş  tereyağı, sıvıyağ, pudra  şekeri ve vanilya  eklenir yoğurulur.Icine irmik, un ve kabartma  tozu  yavaş  yavaş  eklenir. Yumuşak  bir  hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp  yuvarlak yapılır. Önce  yumurta akına sonra  haşhaşa bulanıp  yağlı  kağıt  serilmiş  fırın  tepsisine dizilir. Uzerlerine istenilen kuruyemiş  batırılır. 180 derecede  30 dk  pişirilir. Ilk sıcaklığı  çıkınca  ılık  şerbet üzerlerine  dökülür. Afiyetle. ..

Sultan Lokumu

Sultan  Lokumu tarifimi hala  denemeyen var mı? 😍😍😍
Tarifi için 
Malzemeler; 
🌹 4 su bardağı  süt 
🌹 1  su  bardağı  şeker 
🌹 1+1/2  su  bardağı  irmik
🌹 1 paket vanilya 
🌹 1su bardağı hindistan  cevizi (dışını  bulamak için )
Yapılışı; Irmikli  muhallebi  için  hindistan cevizi hariç  diğer  bütün  malzemeler  tencerede  pişirilir. Bayagi  bir katılaşnca soğuması  için  bekletilir.  Soğuyunca  elimizi  hafif ıslatıp ceviz  büyüklüğünde  toplar yapıyoruz. Hindistan  cevizine buluyoruz. Uzerine kuruyemiş  veya herhangi  bir  şekerleme batırıyoruz.

Marmelatlı Kokoş Kurabiye


Bugünden  herkese selamlar. Anneciğim  bu sabah bir bel ameliyatı geçirdi.  Ben de birkaç  gün  onun yanında  refakatçi  olarak  kalacağım için  bir süre  gözükmeyebilirim. Dün  bir heves  paylaştığım  kurabiyelerimin tarifini  şimdi  anacığım  uyurken vereyim istedim. 🍇🍇🍇🍇🍇🍇
Marmelatli  kokoş  kurabiye 
🍇1 yumurta 
🍇3 yemek  kaşığı  dolu dolu tereyağı 
🍇1 su bardağı  pudra şekeri
 🍇1 su bardağı  sıvıyağ 
🍇1 su bardağı  çekilmiş ceviz
🍇1 paket  vanilya
 🍇1 paket  kabartma tozu
 🍇 Aldığı  kadar un
🍇Bulamak icin pudra  şekeri 
🍇Üzeri  için  birkaç  yemek  kaşığı  şeker 
Yapılışı ; Yumurta, sıvıyağ, tereyağ, pudra  şekeri, ceviz  içi bir kaba  alınır. Uzerine  bir  paket  vanilya  konur . Yoğurulur. Azar azar  un  ve  kabartma tozu  eklenir.Yumusak bir hamur yapılır.  Ceviz büyüklüğünde  parçalar  koparılıp şekere  bulanan kurabiyelerin üzeri  hafif bastırılıp cukurlara böğürtlen  marmelati doldurulur. 170 derecede  20 dk pişirilir.

Krep Börek

Selamun  Aleykum. Bugün  sizlere sabah kahvaltısı için su böreği  tadında  krep börek  tarifi veriyorum.Denemenizi şiddetle  tavsiye ederim. 
Krep için  malzemeler; 
🌹 2  yumurta 
🌹 2 su bardağı  süt 
🌹 1,5 su bardağı  un
🌹 Tuz
Içi  için;
 🌹 2 su bardağı  taze Çökelek 
🌹1 su bardağı  kaşar  peynir 
🌹1 demet maydanoz 
🌹 Tereyağı 
Üzeri  için  bir su bardağı  süt 
Yapılışı; Krep için  bütün  malzemeleri karisitirp akışkan  kıvamda hamur yapıyoruz. Yağsız  kızgın tavada  arkali önlü pişiriyoruz. Alti adet krep çıkıyor. 
Ici için  Çökelek  peyniri, kaşar  peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp kreplerin her birinin  arasina bu peynir  karışımından  ve küçük  parçalar  halinde tereyağı  serpip üstüste  altı  adet krebi hazırlıyoruz. En üzerine  tekrar kaşar  peynir  rendesi serpip fırın  tepsisine bu böreği  koyuyoruz. En üzerine  1 su bardağı  süt  gezdiriyoruz. 160 derecede  onbeş  dakika pişiriyoruz. Afiyetle. .

Limonlu Karamelli Kek


Evet arkadaşlar  sizi beklettim biliyorum. Fakat malum çalışan insan olunca malum planlar heran değişebiliyor. Daha fazla  bekletmeden tarifime geçeyim. Belki deneyip benimle  paylasmak isteyen  olur.
🍋Limonlu  Karamelli  Kek 🍋
Malzemeler; 
Karamelli limonlar için 
🍋3 adet limon
🍋5 yemek kaşığı  şeker 
Keki için 
🍋3 yumurta 
🍋1 su bardağı  şeker 
🍋3 yemek kaşığı  kaynar  su 
🍋1 su bardağı sıvıyağ 
🍋1 su bardağı  süt 
🍋1 paket  kabartma  tozu 
🍋1 paket  vanilya 
🍋2,5 bardak un
🍋1 su bardağı  çekilmiş  fındık içi 
Yapılışı; 3 adet limonun kabugunu soyup ince halkalar  şeklinde  doğranir. Tavaya konur. Uzerine  beş  yemek  kaşığı  seker dökülür. Arkali  önlü  karamel  olana kadar biraz pişirilir. Teflon  kek kalbinin  zeminine dizilir. Kek hamuru için  3 yumurta  ve şekeri iyice çırpıyoruz. Icine 3 yemek  kaşığı  kaynar su ilavesi  yapıp çırpmaya  devam ediyoruz.  Sıvıyağ  ve sütü  ekleyip  karıştırıyoruz.  Unu ,kabartma  tozu ve vanilyayi kek harcina eleyip spatula  yardımıyla karıştırıyoruz. Icine  çekilmiş  fındık  içi  koyup karıştırıp kek kalıbına  limonlarin üzerine  döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170  derecede  pişiriyoruz.

Karayemiş Kavurması

Yöresel  yemekleri  yemeyi ve tanıtmayı ne kadar  çok  sevdiğimi bilmeyen yok artık. Bu konuda beni güdüleyen biri de var aslında. 😆😆 Çeşit  çeşit  otları  bize tanıtarak  benim  yeşillik  konusunda ufkumu açan sevgili  @cahide_sultan bu işin  piri. Bu vesileyle ona da gönülden  bir selam iletmiş olayım. 💕💕💕
Benim şuan  ki yöresel  yemeğim zeytin kavurması  gibi dursada aslında 'Karayemiş Kavurması' . 
Karadenizin yine baş  tacı  yemişlerindendir kendileri.  Anneciğim mevsiminde  salamurasini yapmıştı.Bende gecen gün  arkadaşlarıma bol soğanla  kavuruverdim. Sanırım  beğenildi😊. Malzemeler;
🌹 1 kg Karayemiş  Salamurasi
 🌹 2 adet soğan 
🌹 1 adet havuç
 🌹 4 diş  sarımsak 
🌹 3 dal taze soğan 
🌹 Karabiber 
Yapılışı; Once  salamura karayemişlerin cekirdekleri bıçak  yardımıyla  çıkarıp birkaç  defa sudan geçiriyoruz. Hatta birkaç  saat suda bekletiyoruz ki tuzu iyice çıksın. Soğanı  piyazlik doğruyoruz. Sıvıyağ  ekliyoruz. Havuçu da üzerine  rendeleyip  soteliyoruz. Hafif sotelenince taze Soğanları  ince  ince  kıyıp içine  atıyoruz. Karayemişleri  avucumizda biraz sıkıp  suyunu  çıkarıyoruz.  Tavaya koyuyoruz. Hepsini  beraber karıştırıyoruz.  Kapağıni  kapatiyoruz  onbeş  dakika kavuruyoruz. Son  olarak  sarımsak  rendesi ve karabiberi  atip ocaktan  alıyoruz.  Afiyetle..

15 Nisan 2015 Çarşamba

Sulu Köfte

Bildiğiniz üzere  ben  Trabzonluyum. O yüzden  canımız  köfte  istediğinde  hep meşhur  Akçaabat köftemizi yerdik.Tek neden bumu bilmiyorum ama köftenin sulusunu yapmaya  hiç  ihtiyaç  duymamışım. Ev hanımlığı hayatımda  sulu köfteyi denemişliğim sayılıdır. Ama bu akşam  kesin karar verdim.Bundan böyle  daha sık  yapacağım. 😊😊😊😊 Tarifi isteyen var mıdır acaba??? 😆 😆 😆
🌹Sulu  Köfte 🌹
Malzemeler;
Köftesi  için; 
🌹 250 gr  kıyma 
🌹 1 adet kuru soğan 
🌹 1 çay  bardağı  galeta  unu
 🌹 2 diş  sarımsak 
🌹 Karabiber
 🌹 Tuz
🌹 Kimyon 
🌹Bir tutam köri (çay  kaşığı  ucu  ile)
Yemeğin  diğer  malzemeleri
 🌹5 adet orta boy  patates
 🌹1 adet kuru soğan
 🌹 1 adet havuç
 🌹1 demet maydanoz
 🌹 Az bir tutam taze nane
🌹 3 adet domates rendesi
🌹 Tuz
Yapılışı; Once  köftelerimizi  hazırlıyoruz. Sogani ve sarımsaği rendeleyip diger köftelik  malzemeleri  yoğurma  kabına alıp  iyice yoğuruyoruz. Küçük  küçük  köfteler  yapıyoruz. Öyle ki ben bayagi  küçük  yaptım. Yemek için  tencerenin dibine sogani küp  küp  doğruyoruz. Havucu soyup küp  küp  doğruyoruz. 2 yemek kaşığı  tereyağı  koyup kavuruyoruz. Fazla kavurmadan  içine  domates  rendesini ve ince  kıyılmış  maydanoz  nane karışımını  döküyoruz.Bir iki dakika karıştırıp  önce  soyulmuş  ve küp  küp  doğranmış patatesleri sonra köftelerimizi  koyup tuzunu atıyoruz. Üzerinden  atmayacak kadar kaynar  su  ilavesi yapıp  kapağıni  kapatiyoruz. Patateslerimiz  pişince  yemeğimiz  pişmiş  demektir. Afiyetle.

Bulgurlu Kabak Yemeği

Bugün  harika  bir  diyet yemeği tarifini veriyorum  sizlere.Yok yok yanlış  anlamayın.Diyette olan ben değilim. 😆😆😆😆. Zira bir dirhem et bin ayıp  örter  diyenlerdenim😊. 💕Bulgurlu  Zeytinyağlı Kabak Yemeği💕
Malzemeler :
🍜1 kg kızartmalık kabak
🍜1 adet kuru soğan
 🍜3 adet domatesin rendesi
🍜6 yemek  kaşığı  zeytinyağı 😉😉
🍜3 diş  sarımsak 
🍜1 yemek kaşığı  biber  veya domates  salçası
 🍜3 yemek kaşığı  bulgur
🍜Kaynar su
Yapılışı; Kabaklari soyup küp  küp  doğruyoruz. Soğanı  küp  küp  doğrayıp  tencerenin dibine  önce  soğanı, sonra domates  rendesini ,sırayla salçayı ve kabağı  koyup üzerinden atmayacak kadar kaynar  su  gezdiriyoruz. Uzerine Zeytinyağı gezdirip kapağıni  kapatiyoruz. Kaynayinca bulguru ilave ediyoruz.Tuzunu atip hiç  karıştırmadan pişiriyoruz. Son olarak altini kapatmadan  sarimsak rendeliyorz. Ve kabaklar pişince  altını  kapatiyoruz. Sarımsaklı  yoğurtla  tüketiyoruz. Gerçekten  cok lezzetli  bir sebze  yemeği  oluyor.Afiyetle..m

Tırtıl Kurabiye


Geçen  gün  nöbete giderken götürmek  için  yapamadığim  kurabiyeyi bugün  yine nöbete  giderken yapar  mıyım?  Yaparım. En son Hanifecimde @hanifetak rastlamıştim.Epeydir yapmadiğim için  aklıma  düşürdü.  Kısmet  bugüneymiş.Benim kenarlarıni çikolata  sosuna batirmaya vaktim yoktu.Siz isterseniz bir ucunu çikolataya batirip herhangi  bir  şekerlemeyle  süsleyebilirsiniz. 
Malzemeler;
 🌹 1 yumurta 
🌹 3 yemek  kaşığı  tereyağı
 🌹1 cay bardağı  sıvıyağ 
🌹 1 çay  bardağı  pudra şekeri 
🌹 Yarım  paket  kabartma  tozu
 🌹 1 paket  vanilya 
🌹 Aldığı  kadar un 
Yapılışı; Un ve kabartma tozu  hariç  bütün  malzemeler  karıştırılır. Un ve kabartma  tozu yavaş  yavaş  eklenir.Hamur cok sert olmayacak.Tirtil kurabiye  kalıbından  şekil  çıkartılır.  Yağlı  kağıt  serilmiş  fırın  tepsisine  dizilir.On dakika 150 derecede pişirilir.

Kaygana

Selamun  Aleykum.Cogunuzun bildiği  üzere  kaygana Trabzon'un  meşhur  lezzetlerindendir.Biz hem kahvaltıya  hem beş  çaylarına çok  yaparız. Ben de bu sabah kahvaltıya  pişirdim. Fakat  ben alışılagelmişten  farkli ufak porsiyonlar halinde  yaptım. Çocukların  çatala takması daha kolay 😉😉😉. Içinde  bol taze nane ve maydanoz  da var ki.... mmmmm. Tarif sayfamin  gerilerinde  var. Bulamayanlar yazsın. 💕💕💕💕
Tarifff👇👇👇👇👇
2 yumurta 
2 su bardağı süt, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
2 yemek kaşığı mısır unu, 
2 su bardağı un
Bir tutam maydanoz.
Bir tutam taze nane
 Unlar hariç bütün malzemeler karıştırılır.  Son olarak mısır ve buğday unu eklenir. Çırpıciyla karıştırılır.  Ister kaşıkla  tek porsiyonluk  ister kepçeyle  büyük  porsiyonlar  halinde kızgın  yağda  tavada arkali önlü kizartilir.

Halleyli Pasta

Birkaç  gün  önce  yaptığım  dankekli  baton  pastanin iç  dolgu malzemesinden artan bir miktar  karışımı  tek silikon  kalıplara paylaştırıp streçle kapatıp  buzluga attım. Bugün  çıkarıp  üzerini  çikolata  sosuyla süsledim  ve lezzetli  bir  pastaya dönüştürdüm. Denemek isterseniz malzemeleri şöyle; 
🌹 2,5 bardak  süt 
🌹 1 paket vanilyalı  cremole (dr oetkerin) 
🌹 2 adet  muz 
🌹 1 paket  halley
 🌹 1 avuç  damla çikolata 
Yapılışı; 2,5 bardak sütle Dr. Oetkrin kremolesi çırpılir. Icine halleyler parçalanir. Muzlar küp küp doğranir. Damla çikolatalar katılır. Karıştırılır. Kalıplara  paylaştırıp streçle kapatılır. Buzlukta  bekletilir.Sonra Servis  edilirken  üzerine çikolata  sosu  dökülür.

Karnıyarık

Bu akşamın  ana yemeği '  Fırında  Karnıyarık'
Malzemeler;
 🍆 8 adet patlıcan 
🍆 250 gr  kıyma 
🍆 3 adet sivri biber
🍆 3 adet domates
 🍆 1 adet  kuru soğan 
🍆 1 demetmaydanoz 
🍆 Tuz,kekik,karabiber ,
🍆 2 yemek kaşığı  tereyağı
 🍆 1 yemek kaşığı  biber  salçası 
🍆 3 diş  sarımsak 
Yapılışı; Patlıcanlar alacalı soyulup kaynar  suda  haşlanır.  Kaynadiktan  sonra  beş  dakika  daha  ateşte  tutmamız yeterli olacaktır. Haşlanan patlicanlar fırın  tepsisine  dizilir. Ayri bir tavada soğan  küp  küp doğranir. Icine  sivri  biberde doğranir.  Tereyağı  konur  ve biraz sotelenir. Sotelenen karışıma  kıyma  eklenir. Kabukları  soyulup küp  küp  doğranan domatesler ve ince  ince  doğranan  maydanoz  katılır .Sarımsak  rendesi ve baharatlari atılır.Tuz katılır.  Karıştırılır.  Patlıcanlarin orta kesimleri kesilir ve içine  Kıymalı  harçtan koyulur.  Fırında  yarim saat daha pişirilir. Afiyet  olsun.

Domates Çorbası

Domates  konservelerimin sonuna geldim. 😔😔 Dünden  kalan yemeklerimin yanina bol sarımsaklı  domates  çorbası  pişirdim.
Malzemeler;
 🌹 1 küçük  kavanoz domates  konservesi
🌹 2 yemek kaşığı  tereyağı
 🌹 1 yemek kaşığı  un
🌹 6 diş  sarımsak 
🌹 Tuz,
🌹 1 litre kaynar su
Yapılışı; Tereyağıni  tencerede  eritip bir yemek  kaşığı  unu ilave  ediyoruz ve kavuruyoruz. Uzerine  domates  konservesini döküyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Karıştırıp kaynar  suyunu döküyoruz. Kaynatıyoruz.  En son tuzunu  atıyoruz.  Uzerine  isteğe  göre  kaşar  rendesi koyabilirsiniz.

Dankekli Baton Pasta


@ulkerdankek 'in adıma  yolladığı  hediye pastalardan tekrardan  pasta yapma fırsatını  yeni yakaladım.  @ulkerdankek 'e bu vesileyle  tekrar  teşekkür  etmiş  olayım.  Dankekli Baton Pasta tarifim  ilerleyen  saatlerde  sizlerle.🌹🌹💓💓🌹🌹
Malzemeler;
 🌹 1 paket  Ülker rulo Dankek  pasta
🌹 2,5 bardak  süt
 🌹 1 paket  Dr.Oetker vanilyalı kremole
🌹 6 adet halley 
🌹 2 adet muz
🌹3 yemek kaşığı  damla  çikolata 
Yapılışı; 2,5 bardak sütle  Dr. Oetkrin  kremolesi  çırpılir. Icine  halleyler  parçalanir. Muzlar  küp  küp  doğranir.  Damla  çikolatalar katılır.  Karıştırılır. Baton kek kalbinin  içine streç  film serilir.  Ince  dilimlenmiş  dankek  rulo pasta dilimleri kalıbın zeminine  ve kenarlarına dizilir.  Icine hazırladığıniz  karışım  dökülür.  Uzeri düzeltilir.  Streç  filmle kapatılır. Birkaç  saat buzlukta  bekletilir.Sonra  Servis  tabağına ters  çevrilir.