24 Nisan 2015 Cuma

Babagannuş

Babagannuş

İçindekiler:
🍆4 ad orta boy kemer patlıcan
🍅1 ad orta boy domates
🍆1 ad orta boy  kuru soğan
🍅4 dişsarımsak
🍆2 ad yeşil sivri biber
🍅1 demet maydanoz
🍆 3 adet közlenmiş kırmızı  biber
Sos için:
🍆6 yemek kaşığı zeytinyağı 🍅2 çay kaşığı tuz
🍆kırmızı pulbiber, karabiber

YAPILIŞI:
Patlıcanları ve köz biberleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çatalla 7-8 yerden delin. kömür fırın yada ocak ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun. Derin bir kaba 4 su bardağısu ve 1 adet limon suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşıp 15 dk bekletin. Patlıcanları süzüp kesin.Bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun. Diğer taraftan soyduğunuz domatesi küp küp doğrayın.  Kurusoğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları doğrayın.Biberleri doğrayın. Yağı derin bir tava yada tencerede kızdırıpsoğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Doğranmış domates, patlıcanı ve Közlenmiş biberi koyup kavurmaya devam edin. Tuz,karabiber,kırmızı biber, pulbiber ilave edip ocaktan alın.( maydanoz ile süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder