15 Nisan 2015 Çarşamba

Halleyli Pasta

Birkaç  gün  önce  yaptığım  dankekli  baton  pastanin iç  dolgu malzemesinden artan bir miktar  karışımı  tek silikon  kalıplara paylaştırıp streçle kapatıp  buzluga attım. Bugün  çıkarıp  üzerini  çikolata  sosuyla süsledim  ve lezzetli  bir  pastaya dönüştürdüm. Denemek isterseniz malzemeleri şöyle; 
🌹 2,5 bardak  süt 
🌹 1 paket vanilyalı  cremole (dr oetkerin) 
🌹 2 adet  muz 
🌹 1 paket  halley
 🌹 1 avuç  damla çikolata 
Yapılışı; 2,5 bardak sütle Dr. Oetkrin kremolesi çırpılir. Icine halleyler parçalanir. Muzlar küp küp doğranir. Damla çikolatalar katılır. Karıştırılır. Kalıplara  paylaştırıp streçle kapatılır. Buzlukta  bekletilir.Sonra Servis  edilirken  üzerine çikolata  sosu  dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder