Bu akşamın ana yemeği ' Fırında Karnıyarık'
Malzemeler;
🍆 8 adet patlıcan
🍆 250 gr kıyma
🍆 3 adet sivri biber
🍆 3 adet domates
🍆 1 adet kuru soğan
🍆 1 demetmaydanoz
🍆 Tuz,kekik,karabiber ,
🍆 2 yemek kaşığı tereyağı
🍆 1 yemek kaşığı biber salçası
🍆 3 diş sarımsak
Yapılışı; Patlıcanlar alacalı soyulup kaynar suda haşlanır. Kaynadiktan sonra beş dakika daha ateşte tutmamız yeterli olacaktır. Haşlanan patlicanlar fırın tepsisine dizilir. Ayri bir tavada soğan küp küp doğranir. Icine sivri biberde doğranir. Tereyağı konur ve biraz sotelenir. Sotelenen karışıma kıyma eklenir. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler ve ince ince doğranan maydanoz katılır .Sarımsak rendesi ve baharatlari atılır.Tuz katılır. Karıştırılır. Patlıcanlarin orta kesimleri kesilir ve içine Kıymalı harçtan koyulur. Fırında yarim saat daha pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder