15 Nisan 2015 Çarşamba

Karnıyarık

Bu akşamın  ana yemeği '  Fırında  Karnıyarık'
Malzemeler;
 🍆 8 adet patlıcan 
🍆 250 gr  kıyma 
🍆 3 adet sivri biber
🍆 3 adet domates
 🍆 1 adet  kuru soğan 
🍆 1 demetmaydanoz 
🍆 Tuz,kekik,karabiber ,
🍆 2 yemek kaşığı  tereyağı
 🍆 1 yemek kaşığı  biber  salçası 
🍆 3 diş  sarımsak 
Yapılışı; Patlıcanlar alacalı soyulup kaynar  suda  haşlanır.  Kaynadiktan  sonra  beş  dakika  daha  ateşte  tutmamız yeterli olacaktır. Haşlanan patlicanlar fırın  tepsisine  dizilir. Ayri bir tavada soğan  küp  küp doğranir. Icine  sivri  biberde doğranir.  Tereyağı  konur  ve biraz sotelenir. Sotelenen karışıma  kıyma  eklenir. Kabukları  soyulup küp  küp  doğranan domatesler ve ince  ince  doğranan  maydanoz  katılır .Sarımsak  rendesi ve baharatlari atılır.Tuz katılır.  Karıştırılır.  Patlıcanlarin orta kesimleri kesilir ve içine  Kıymalı  harçtan koyulur.  Fırında  yarim saat daha pişirilir. Afiyet  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder