24 Nisan 2015 Cuma

Haşhaşlı Revani



Selâmun Aleyküm  Dostlar. 
Bildiğiniz  üzere  şerbetli  tatlılarla hiç  aram yoktur.Hem yapmayı  hem yemeyi pek  sevmem. Yapacaksam da tatlıya  şerbetini dökmeden önce  şerbetsiz kısmından  kendime mutlaka  ayırırım. Neyse  dedim bu sefer de bir sekerpare tarifi vereyim de eksik kalmayayım. Dün  akşam  yeteri kadar beğeni  toplamasa da adettendir ya tarif nerde sorulur. Siz sormadan bende vereyim bu sefer. 
Malzemeler; 
🌹 2 yumurta ( birinin  akı  üzerine )
🌹 250 gr  oda ısısında  yumuşamiş tereyağı 
🌹 1 çay  bardağı  sıvıyağ 
🌹 1 su bardağı  irmik 
🌹 1 çay  bardağı pudra şekeri 
🌹 1 paket  vanilya 
🌹 1  paket  kabartma tozu 
🌹 Aldığı  kadar un 
🌹 Uzerini  bulamak  için  1 su bardağı  mor  haşhaş 🌹 Süslemek  için  ceviz
Şerbeti  için ; 
🌹 3 su bardağı  şeker 
🌹 3,5 su bardağı  su
 🌹 Birkaç  damla limon  suyu 
Yapılışı; Önce şerbeti hazirlamak için şeker  ve  suyu tencerede kaynatıyoruz. Kivam alınca  birkaç  damla limon  suyu  sıkıp  birkaç  dakika  daha  ateşte  tutup ocaktan alıyoruz. Tırnağımızın üzerine  şerbetten bir damla damlattigimizda dagilmayacak kıvamda  olduysa şerbet pişmiş  demektir.  Hamur icin; yumurtalarin birinin  akı  ayrılır. Diğerleri yoğurma  kabına alınır. Uzerine  yumuşamiş  tereyağı, sıvıyağ, pudra  şekeri ve vanilya  eklenir yoğurulur.Icine irmik, un ve kabartma  tozu  yavaş  yavaş  eklenir. Yumuşak  bir  hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp  yuvarlak yapılır. Önce  yumurta akına sonra  haşhaşa bulanıp  yağlı  kağıt  serilmiş  fırın  tepsisine dizilir. Uzerlerine istenilen kuruyemiş  batırılır. 180 derecede  30 dk  pişirilir. Ilk sıcaklığı  çıkınca  ılık  şerbet üzerlerine  dökülür. Afiyetle. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder