Selâmun Aleyküm Dostlar.
Bildiğiniz üzere şerbetli tatlılarla hiç aram yoktur.Hem yapmayı hem yemeyi pek sevmem. Yapacaksam da tatlıya şerbetini dökmeden önce şerbetsiz kısmından kendime mutlaka ayırırım. Neyse dedim bu sefer de bir sekerpare tarifi vereyim de eksik kalmayayım. Dün akşam yeteri kadar beğeni toplamasa da adettendir ya tarif nerde sorulur. Siz sormadan bende vereyim bu sefer.
Malzemeler;
🌹 2 yumurta ( birinin akı üzerine )
🌹 250 gr oda ısısında yumuşamiş tereyağı
🌹 1 çay bardağı sıvıyağ
🌹 1 su bardağı irmik
🌹 1 çay bardağı pudra şekeri
🌹 1 paket vanilya
🌹 1 paket kabartma tozu
🌹 Aldığı kadar un
🌹 Uzerini bulamak için 1 su bardağı mor haşhaş 🌹 Süslemek için ceviz
Şerbeti için ;
🌹 3 su bardağı şeker
🌹 3,5 su bardağı su
🌹 Birkaç damla limon suyu
Yapılışı; Önce şerbeti hazirlamak için şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz. Kivam alınca birkaç damla limon suyu sıkıp birkaç dakika daha ateşte tutup ocaktan alıyoruz. Tırnağımızın üzerine şerbetten bir damla damlattigimizda dagilmayacak kıvamda olduysa şerbet pişmiş demektir. Hamur icin; yumurtalarin birinin akı ayrılır. Diğerleri yoğurma kabına alınır. Uzerine yumuşamiş tereyağı, sıvıyağ, pudra şekeri ve vanilya eklenir yoğurulur.Icine irmik, un ve kabartma tozu yavaş yavaş eklenir. Yumuşak bir hamur yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapılır. Önce yumurta akına sonra haşhaşa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Uzerlerine istenilen kuruyemiş batırılır. 180 derecede 30 dk pişirilir. Ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet üzerlerine dökülür. Afiyetle. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder