Selamun Aleykum.Cogunuzun bildiği üzere kaygana Trabzon'un meşhur lezzetlerindendir.Biz hem kahvaltıya hem beş çaylarına çok yaparız. Ben de bu sabah kahvaltıya pişirdim. Fakat ben alışılagelmişten farkli ufak porsiyonlar halinde yaptım. Çocukların çatala takması daha kolay 😉😉😉. Içinde bol taze nane ve maydanoz da var ki.... mmmmm. Tarif sayfamin gerilerinde var. Bulamayanlar yazsın. 💕💕💕💕
Tarifff👇👇👇👇👇
2 yumurta
2 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı mısır unu,
2 su bardağı un
Bir tutam maydanoz.
Bir tutam taze nane
Unlar hariç bütün malzemeler karıştırılır. Son olarak mısır ve buğday unu eklenir. Çırpıciyla karıştırılır. Ister kaşıkla tek porsiyonluk ister kepçeyle büyük porsiyonlar halinde kızgın yağda tavada arkali önlü kizartilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder