15 Nisan 2015 Çarşamba

Kaygana

Selamun  Aleykum.Cogunuzun bildiği  üzere  kaygana Trabzon'un  meşhur  lezzetlerindendir.Biz hem kahvaltıya  hem beş  çaylarına çok  yaparız. Ben de bu sabah kahvaltıya  pişirdim. Fakat  ben alışılagelmişten  farkli ufak porsiyonlar halinde  yaptım. Çocukların  çatala takması daha kolay 😉😉😉. Içinde  bol taze nane ve maydanoz  da var ki.... mmmmm. Tarif sayfamin  gerilerinde  var. Bulamayanlar yazsın. 💕💕💕💕
Tarifff👇👇👇👇👇
2 yumurta 
2 su bardağı süt, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
2 yemek kaşığı mısır unu, 
2 su bardağı un
Bir tutam maydanoz.
Bir tutam taze nane
 Unlar hariç bütün malzemeler karıştırılır.  Son olarak mısır ve buğday unu eklenir. Çırpıciyla karıştırılır.  Ister kaşıkla  tek porsiyonluk  ister kepçeyle  büyük  porsiyonlar  halinde kızgın  yağda  tavada arkali önlü kizartilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder