24 Nisan 2015 Cuma

Karayemiş Kavurması

Yöresel  yemekleri  yemeyi ve tanıtmayı ne kadar  çok  sevdiğimi bilmeyen yok artık. Bu konuda beni güdüleyen biri de var aslında. 😆😆 Çeşit  çeşit  otları  bize tanıtarak  benim  yeşillik  konusunda ufkumu açan sevgili  @cahide_sultan bu işin  piri. Bu vesileyle ona da gönülden  bir selam iletmiş olayım. 💕💕💕
Benim şuan  ki yöresel  yemeğim zeytin kavurması  gibi dursada aslında 'Karayemiş Kavurması' . 
Karadenizin yine baş  tacı  yemişlerindendir kendileri.  Anneciğim mevsiminde  salamurasini yapmıştı.Bende gecen gün  arkadaşlarıma bol soğanla  kavuruverdim. Sanırım  beğenildi😊. Malzemeler;
🌹 1 kg Karayemiş  Salamurasi
 🌹 2 adet soğan 
🌹 1 adet havuç
 🌹 4 diş  sarımsak 
🌹 3 dal taze soğan 
🌹 Karabiber 
Yapılışı; Once  salamura karayemişlerin cekirdekleri bıçak  yardımıyla  çıkarıp birkaç  defa sudan geçiriyoruz. Hatta birkaç  saat suda bekletiyoruz ki tuzu iyice çıksın. Soğanı  piyazlik doğruyoruz. Sıvıyağ  ekliyoruz. Havuçu da üzerine  rendeleyip  soteliyoruz. Hafif sotelenince taze Soğanları  ince  ince  kıyıp içine  atıyoruz. Karayemişleri  avucumizda biraz sıkıp  suyunu  çıkarıyoruz.  Tavaya koyuyoruz. Hepsini  beraber karıştırıyoruz.  Kapağıni  kapatiyoruz  onbeş  dakika kavuruyoruz. Son  olarak  sarımsak  rendesi ve karabiberi  atip ocaktan  alıyoruz.  Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder