Yöresel yemekleri yemeyi ve tanıtmayı ne kadar çok sevdiğimi bilmeyen yok artık. Bu konuda beni güdüleyen biri de var aslında. 😆😆 Çeşit çeşit otları bize tanıtarak benim yeşillik konusunda ufkumu açan sevgili @cahide_sultan bu işin piri. Bu vesileyle ona da gönülden bir selam iletmiş olayım. 💕💕💕
Benim şuan ki yöresel yemeğim zeytin kavurması gibi dursada aslında 'Karayemiş Kavurması' .
Karadenizin yine baş tacı yemişlerindendir kendileri. Anneciğim mevsiminde salamurasini yapmıştı.Bende gecen gün arkadaşlarıma bol soğanla kavuruverdim. Sanırım beğenildi😊. Malzemeler;
🌹 1 kg Karayemiş Salamurasi
🌹 2 adet soğan
🌹 1 adet havuç
🌹 4 diş sarımsak
🌹 3 dal taze soğan
🌹 Karabiber
Yapılışı; Once salamura karayemişlerin cekirdekleri bıçak yardımıyla çıkarıp birkaç defa sudan geçiriyoruz. Hatta birkaç saat suda bekletiyoruz ki tuzu iyice çıksın. Soğanı piyazlik doğruyoruz. Sıvıyağ ekliyoruz. Havuçu da üzerine rendeleyip soteliyoruz. Hafif sotelenince taze Soğanları ince ince kıyıp içine atıyoruz. Karayemişleri avucumizda biraz sıkıp suyunu çıkarıyoruz. Tavaya koyuyoruz. Hepsini beraber karıştırıyoruz. Kapağıni kapatiyoruz onbeş dakika kavuruyoruz. Son olarak sarımsak rendesi ve karabiberi atip ocaktan alıyoruz. Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder