Bildiğiniz üzere ben Trabzonluyum. O yüzden canımız köfte istediğinde hep meşhur Akçaabat köftemizi yerdik.Tek neden bumu bilmiyorum ama köftenin sulusunu yapmaya hiç ihtiyaç duymamışım. Ev hanımlığı hayatımda sulu köfteyi denemişliğim sayılıdır. Ama bu akşam kesin karar verdim.Bundan böyle daha sık yapacağım. 😊😊😊😊 Tarifi isteyen var mıdır acaba??? 😆 😆 😆
🌹Sulu Köfte 🌹
Malzemeler;
Köftesi için;
🌹 250 gr kıyma
🌹 1 adet kuru soğan
🌹 1 çay bardağı galeta unu
🌹 2 diş sarımsak
🌹 Karabiber
🌹 Tuz
🌹 Kimyon
🌹Bir tutam köri (çay kaşığı ucu ile)
Yemeğin diğer malzemeleri
🌹5 adet orta boy patates
🌹1 adet kuru soğan
🌹 1 adet havuç
🌹1 demet maydanoz
🌹 Az bir tutam taze nane
🌹 3 adet domates rendesi
🌹 Tuz
Yapılışı; Once köftelerimizi hazırlıyoruz. Sogani ve sarımsaği rendeleyip diger köftelik malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Küçük küçük köfteler yapıyoruz. Öyle ki ben bayagi küçük yaptım. Yemek için tencerenin dibine sogani küp küp doğruyoruz. Havucu soyup küp küp doğruyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağı koyup kavuruyoruz. Fazla kavurmadan içine domates rendesini ve ince kıyılmış maydanoz nane karışımını döküyoruz.Bir iki dakika karıştırıp önce soyulmuş ve küp küp doğranmış patatesleri sonra köftelerimizi koyup tuzunu atıyoruz. Üzerinden atmayacak kadar kaynar su ilavesi yapıp kapağıni kapatiyoruz. Patateslerimiz pişince yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder