18 Ağustos 2015 Salı

Fırın Köfte


Selâmun Aleyküm. 
Bugün  buralara pek uğramadim. 😊 Akşama  dünki yemeklerimin yanına  ana yemek olarak 'Fırında  Köfte' döşedim. Denemek isterseniz tarifi yaziyorum. Haa birde dünkü  etimek  tatlımın  uzun uzadıya  yazdığım  tarifi maalesef  instagram  engeline  takıldığı  için  yeniden  aynı  uzunlukta  yazmak bana çok  zor  geldi.Ama en kisa  zamanda onu da tarifleyeceğim inşallah. 

🌹 Fırında Köfte🌹
Malzemeler;
 💙 Köftesi  için;
🐴300 gr  kıyma 
🐴1 adet soğan 
🐴1 çay  bardağı  galeta  unu 
🐴3 diş  sarımsak 
🐴Tuz, karabiber, kimyon, kekik,pulbiber 
💙Sebze harcı  için; 
🐴5 adet  patates 
🐴2 adet soğan
 🐴3 adet yeşil  biber 
🐴4 adet domates 
🐴 Zeytinyağı
 🐴1 tatlı  kaşığı  biber,1 tatlı  kaşığı  domates  salçası 🐴 Tuz, arzu ettiğiniz baharatlar. 
Yapılışı; 
Köfte  harcımız için  soğan  rendelenir. Kıyma derin yoğurma  kabına alınır. Uzerine  galeta unu, soğan  rendesi,tuzu ve baharatlari konur. Yoğurulur. Ceviz  büyüklüğünde yassı  köfteler yapılır. Kenara ayrılır. Patateslerimiz soyulup ince daireler şeklinde  doğranir.  Soğanlarimiz da halka halka doğranır.  Domatesler de soyulup aynı  şekilde  doğranır. Fırın  tepsisine sırayla sebzeler  aralarına  köfteler  dizilir.  Bütün malzemeler bitince  iki yemek  kaşığı  salça  iki su  bardağı  kaynar  suda  eritilir.  Icine  2 tatli  kaşığı tuz atılır. Yemeğin  üzerine  gezdirilir.  Uzerine  Zeytinyağı gezdirip yağlı  kağıt  ile yemeğin üzeri kapatılır fırına  verilir.200 derecede  pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder