Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
18 Ağustos 2015 Salı
Fırın Köfte
Selâmun Aleyküm.
Bugün buralara pek uğramadim. 😊 Akşama dünki yemeklerimin yanına ana yemek olarak 'Fırında Köfte' döşedim. Denemek isterseniz tarifi yaziyorum. Haa birde dünkü etimek tatlımın uzun uzadıya yazdığım tarifi maalesef instagram engeline takıldığı için yeniden aynı uzunlukta yazmak bana çok zor geldi.Ama en kisa zamanda onu da tarifleyeceğim inşallah.
🌹 Fırında Köfte🌹
Malzemeler;
💙 Köftesi için;
🐴300 gr kıyma
🐴1 adet soğan
🐴1 çay bardağı galeta unu
🐴3 diş sarımsak
🐴Tuz, karabiber, kimyon, kekik,pulbiber
💙Sebze harcı için;
🐴5 adet patates
🐴2 adet soğan
🐴3 adet yeşil biber
🐴4 adet domates
🐴 Zeytinyağı
🐴1 tatlı kaşığı biber,1 tatlı kaşığı domates salçası 🐴 Tuz, arzu ettiğiniz baharatlar.
Yapılışı;
Köfte harcımız için soğan rendelenir. Kıyma derin yoğurma kabına alınır. Uzerine galeta unu, soğan rendesi,tuzu ve baharatlari konur. Yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yassı köfteler yapılır. Kenara ayrılır. Patateslerimiz soyulup ince daireler şeklinde doğranir. Soğanlarimiz da halka halka doğranır. Domatesler de soyulup aynı şekilde doğranır. Fırın tepsisine sırayla sebzeler aralarına köfteler dizilir. Bütün malzemeler bitince iki yemek kaşığı salça iki su bardağı kaynar suda eritilir. Icine 2 tatli kaşığı tuz atılır. Yemeğin üzerine gezdirilir. Uzerine Zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile yemeğin üzeri kapatılır fırına verilir.200 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder