Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
18 Ağustos 2015 Salı
Patates Püresi çanağında kaşarlı mantar sote
Patates Çanağında Kaşarlı Mantar Sote 🍄 🍄 🍄 🍄 Malzemeler🍄
Patates Püresi için;
🍄5 adet patates
🍄2 yemek kaşığı tereyağı
🍄Tuz
🍄Mantar Sote için🍄
🍄 250 gr kültür mantarı
🍄 2 adet soğan
🍄 1 demet maydanoz
🍄1 yemek kaşığı salça
🍄 3 adet domates
🍄 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
🍄1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Yapılışı; Mantarların dış kabukları soyulup doğranır. Bir adet limon sıkılmış suda bekletilir. Iki adet soğan yemeklik doğranir. Tencereye zeytinyağı ilave edip soğanlar içine atılır. Kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Bir yemek kaşığı salça ve domatesler kavrulan soğanın içine atılır. Maydanoz da ince ince doğranıp karışıma katılır. Karıştırılır. Suyu süzdürülen mantarlar da tencereye konur ve tuzu baharatları atılıp harlı ateşte pişirilir. Hiç su dökmüyoruz ki mantarlar zaten sulanıyor. Yaklaşık on bes dakika pişirip ocaktan alıyoruz. Patates püresi için patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlanırken tuzunu atıyoruz. Pişen patatesi sıcak sıcak eziyoruz. Icine bir yemek kaşığı tereyağı koyup karıştırıyoruz. Patatesten yumurta büyüklüğünde parca koparıp avuç içimizde hamur büyütür gibi büyütüyoruz. Silikon mufffin kalıbının içine bu parçayı yatırıp kenarlarini da kalıpla butünleştiriyoruz. Icine çanak şeklinde bırakıyoruz. Sonra kalıbı ters çevirip patates çanağımızı kalıptab çıkarıyoruz. Ortasina mamtar soteden koyup üzerine kaşar peynir rendesi serpip 170 derecede beş dakika daha tutuyoruz. Sicak servis ediyoruz Afiyetle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder