18 Ağustos 2015 Salı

Patates Püresi çanağında kaşarlı mantar sote



Patates  Çanağında Kaşarlı Mantar Sote 🍄 🍄 🍄 🍄 Malzemeler🍄
Patates Püresi  için; 
🍄5 adet patates 
🍄2 yemek kaşığı  tereyağı
 🍄Tuz 

🍄Mantar Sote için🍄
🍄 250 gr kültür mantarı 
🍄 2 adet soğan 
🍄 1 demet  maydanoz 
🍄1 yemek kaşığı  salça 
🍄 3 adet domates 
🍄 5 yemek kaşığı  zeytinyağı 
Üzeri için 
🍄1 su bardağı kaşar  peynir rendesi 


Yapılışı; Mantarların dış  kabukları  soyulup doğranır.  Bir adet  limon sıkılmış  suda  bekletilir. Iki adet soğan yemeklik doğranir. Tencereye zeytinyağı  ilave  edip  soğanlar içine  atılır.  Kavrulur. Domateslerin  kabukları  soyulup küp  küp  doğranır. Bir yemek  kaşığı  salça ve domatesler kavrulan soğanın içine  atılır. Maydanoz da ince ince doğranıp  karışıma katılır. Karıştırılır.  Suyu süzdürülen mantarlar  da tencereye  konur  ve tuzu baharatları atılıp harlı  ateşte pişirilir.  Hiç  su dökmüyoruz ki mantarlar zaten sulanıyor. Yaklaşık  on bes dakika pişirip  ocaktan alıyoruz.  Patates  püresi  için  patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlanırken tuzunu atıyoruz. Pişen  patatesi sıcak  sıcak  eziyoruz. Icine  bir yemek kaşığı  tereyağı  koyup karıştırıyoruz.  Patatesten yumurta büyüklüğünde parca koparıp avuç içimizde hamur büyütür gibi büyütüyoruz.  Silikon mufffin kalıbının içine  bu parçayı  yatırıp  kenarlarini da kalıpla  butünleştiriyoruz. Icine  çanak  şeklinde  bırakıyoruz. Sonra kalıbı  ters çevirip  patates çanağımızı kalıptab çıkarıyoruz.  Ortasina  mamtar soteden koyup üzerine  kaşar  peynir rendesi serpip 170 derecede  beş  dakika  daha  tutuyoruz. Sicak  servis ediyoruz Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder