Selâmun Aleyküm Dostlar.
Inşallah bana sitem etmemişsinizdir. Çünkü dünkü Lazanyamın tarifini hala güncellemedim. 😊. Birde üstüne üstlük başka tarif veriyorum.
Tam mevsiminde "Kara Bakla" yemeği tarifi var bu akşam.
Malzemeler;
🌿1 kg kara bakla
🌿 3 adet soğan
🌿3 adet domates
🌿 3 diş sarımsak
🌿 5 yemek kaşığı zeytinyağı
🌿1 demet dereotu
Yapılışı;
🌿3 adet soğan küp küp doğranir ve tencereye konur. Zeytinyağı gezdirilir. Hafif kavrulur. Uzerlerine domatesler soyulup ince ince doğranır. Soğana katılır. Baklalar kenarlarından ve uç kısımlarından bıçakla temizlenir .Istenilen büyüklükte doğranır. Ben çocuklarım daha kolay yesinler diye oldukça küçük doğradım. Güzelce ayıklanıp temizlenen baklalar tencereye konur. Tuzu ve sarımsak rendesi ilave edilir. Iki su bardağı kaynar su konur. Kapağı kapatılır. Pişirilir. Son olarak piştikten sonra tencereye bir demet dereotu doğranir. Yoğurtla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder