Her ne kadar Trabzon'lu olsam da Doğu Kültürüne ait yemeklere karşı fazlasıyla ilgi duyuyorum. Tatmak için de taaa doğuya kadar gidemiyorsam 'benim adım Hıdır, elimden gelen budur' diyerek elimden gelen yemeği geldiği kadarıyla yapmaya çalışırım. 😊 😊 😊 Bitlis yöresine ait "Katıklı Dolma" bu akşam yemeğine çok yakıştı.
Tarifi isteyenler çok çok begenin ve iki kere tıklayın ki bende yazmak için enerji toplayayim. 💕💕💕💕💕💕
Malzemeler;
🌹 6 adet kabak
🌹 200 gr kıyma
🌹 2 adet soğan
🌹2 su bardağı kısırlık bulgur
🌹1 tatlı kaşığı biber salçası
🌹 3 domates rendesi
🌹 2 yemek kaşığı tereyağı
🌹 7 diş sarımsak
🌹 Tuz,kimyon, kekik, nane,reyhan
Yapılışı; Bulguru yıkayıp yoğurma kabına alıyoruz. Uzerine kıymayı koyuyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Domatesi ilave edip salçayı ,tereyağını,sarımsak rendesini, baharat ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Kabakların kabuklarını soyup iki veya üç parmak kalınlığında kesiyoruz. Iclerini boşaltiyoruz. Yaptığımız iç harçla doldurup tencereye diziyoruz. Uzerlerine tuz serpiyoruz. Istersek karabiber rendeliyoruz. Yine arzumuza göre azcık zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Kaynar suda bir tatlı kaşığı domate salçası eritip yemeğin suyunu döküyoruz. Kaynayana kadar harlı, Kaynadiktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Uzerini sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyetle inşallah. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder