18 Ağustos 2015 Salı

Katıklı Dolma

Her  ne kadar  Trabzon'lu olsam da Doğu  Kültürüne  ait yemeklere karşı fazlasıyla ilgi duyuyorum. Tatmak için  de taaa doğuya  kadar gidemiyorsam 'benim adım Hıdır, elimden gelen budur' diyerek  elimden gelen yemeği  geldiği  kadarıyla yapmaya  çalışırım. 😊 😊 😊 Bitlis yöresine  ait "Katıklı  Dolma"  bu akşam  yemeğine çok yakıştı. 
Tarifi isteyenler çok  çok  begenin ve iki kere tıklayın ki bende  yazmak için  enerji toplayayim. 💕💕💕💕💕💕 

Malzemeler;
 🌹 6 adet kabak
🌹 200 gr kıyma 
🌹 2 adet soğan 
🌹2 su  bardağı  kısırlık  bulgur
🌹1 tatlı  kaşığı  biber salçası 
🌹 3 domates  rendesi
🌹 2 yemek kaşığı  tereyağı 
🌹 7  diş  sarımsak 
🌹 Tuz,kimyon, kekik, nane,reyhan

Yapılışı; Bulguru yıkayıp  yoğurma  kabına  alıyoruz. Uzerine  kıymayı koyuyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Domatesi ilave edip salçayı ,tereyağını,sarımsak  rendesini, baharat ve tuzu atıp  yoğuruyoruz. Kabakların kabuklarını  soyup  iki veya üç  parmak  kalınlığında  kesiyoruz.  Iclerini boşaltiyoruz. Yaptığımız  iç  harçla doldurup  tencereye diziyoruz.  Uzerlerine  tuz  serpiyoruz. Istersek karabiber  rendeliyoruz. Yine arzumuza göre  azcık  zeytinyağı  da gezdirebilirsiniz.  Kaynar  suda  bir tatlı  kaşığı  domate salçası  eritip yemeğin  suyunu döküyoruz. Kaynayana kadar harlı, Kaynadiktan  sonra  kısık  ateşte  pişiriyoruz. 
Uzerini  sarımsaklı  yoğurtla servis ediyoruz. Afiyetle inşallah. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder