18 Ağustos 2015 Salı

Külür Yemeği

Herkese  hayırlı akşamlar. Bu akşam  ki sebzemiz daldan toplanmış  haliyle bir önceki  fotoğrafta  resmini paylaştığım 'Külür Sebzezi'. Bazi yörelerde 'Latır Tepesi' de diyorlar. Bezelyegillerden bir sebze. Ama bezelyenin kendi bitkisi değil, yalnızca  tohumları  birbirine çok  benziyor. 
Bende dün  köyden, hiçbir  gübre  kullanmadan bahcemizde kendi halinde  büyümüş  külürleri topladım. Bugün  buğday  aşıyla yemek pişirdim.  Çocuklarıma da yedirirsem bir haftalık  doğal  vitaminlerini  karşılamış olurum diye  umut ediyorum.😊😊😊 Tarifini  siz bu resme göz  atarken  ben yazıyor  olacağım. 🌾🌾🌾🌾

 Buğday  Aşlı Külür  Yemeği 🌾🌾🌾🌾
Malzemeler; 
🌾 1 kg Külür  sebzesi 
🌾2 adet soğan 
🌾1 yemek kaşığı  salça 
🌾 3 yemek  kaşığı  buğday  aşı 
🌾 Tuz
🌾3 yemek kaşığı  tereyağı 

Yapılışı; Külür  sebzeleri  yıkanıp  ince  ince  doğranır. Iki adet soğan  yemeklik doğranir. Tencereye tereyağı  konur ve soğanlar yağın  içine  katılır. Kavrulur. Hafif kavrulunca içine  salça  eklenir. Sonra  Külür  sebzemiz tencereye  bastırılır.  Uzerine  iki su bardağı  kaynar  su  ilave  edilir. Tuzu  atılır. Kaynayinca  üzerine  buğday  aşı  konur ve kapağı  kapatılır. Yaklaşık  kırkbeş dakika pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder