Herkese hayırlı akşamlar. Bu akşam ki sebzemiz daldan toplanmış haliyle bir önceki fotoğrafta resmini paylaştığım 'Külür Sebzezi'. Bazi yörelerde 'Latır Tepesi' de diyorlar. Bezelyegillerden bir sebze. Ama bezelyenin kendi bitkisi değil, yalnızca tohumları birbirine çok benziyor.
Bende dün köyden, hiçbir gübre kullanmadan bahcemizde kendi halinde büyümüş külürleri topladım. Bugün buğday aşıyla yemek pişirdim. Çocuklarıma da yedirirsem bir haftalık doğal vitaminlerini karşılamış olurum diye umut ediyorum.😊😊😊 Tarifini siz bu resme göz atarken ben yazıyor olacağım. 🌾🌾🌾🌾
Buğday Aşlı Külür Yemeği 🌾🌾🌾🌾
Malzemeler;
🌾 1 kg Külür sebzesi
🌾2 adet soğan
🌾1 yemek kaşığı salça
🌾 3 yemek kaşığı buğday aşı
🌾 Tuz
🌾3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı; Külür sebzeleri yıkanıp ince ince doğranır. Iki adet soğan yemeklik doğranir. Tencereye tereyağı konur ve soğanlar yağın içine katılır. Kavrulur. Hafif kavrulunca içine salça eklenir. Sonra Külür sebzemiz tencereye bastırılır. Uzerine iki su bardağı kaynar su ilave edilir. Tuzu atılır. Kaynayinca üzerine buğday aşı konur ve kapağı kapatılır. Yaklaşık kırkbeş dakika pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder