18 Ağustos 2015 Salı

İrmik Helvası


Gel gelelim  bu herkesin bildiği ve tatlı  ihtiyacımıza pratik çözüm olan "İrmik Helvası"nın tarifine.Biz bu akşam arkadaşlarla balık  sofrası  kurduk Elhamdulillah.  Akabinde de güzel bir irmik  helvası  kavurduk. Size vereceğim  tarif dört  porsiyonluk  bir  tarif olacak. Siz kişi  sayısına  göre malzemeyi artırabilirsiniz. 
Malzemeler;
 🌹 1,5 su bardağı  irmik 
🌹 4 yemek kaşığı  tereyağı 
🌹 4 yemek kaşığı  şeker
 🌹 1 çay  bardağı süt 
🌹 1 çay  bardağı dövülmüş ceviz  içi 
Yapılışı; Tereyağını tavada eritiyoruz.Uzerine irmigi döküp kısık  ateşte yarım saat  kadar (yağ kendini  verip irmik fokurdayana kadar) kavuruyoruz. Fakat sürekli  karıştırmamıza gerek yok. Beş  dakikada bir karıştırsak yeterli. Kısık  ateşte  olacaği için  dibine tutmuyor. Irmik kavrulurken sütümüzü ılıtıp içine  şekeri  atıp eritiyoruz. Kavrulan irmigimize sütü  döküp  hızlıca  yediriyoruz. Ocaktan alıp  çekilmiş  ceviz  içi  koyup karıştırıyoruz. Küçük  fincanlara veya kaselere bastırıp  ters çevirip  servis tabağına  alıyoruz.  Uzerini  ister ceviz, ister antep fıstığı, ister çikolatayla süslüyoruz. Fazla kilolardan çekincemiz yoksa biraz daha fazla kaloriden birşeycik olmaz derseniz dondurmayla da yiyin derim ben. Afiyetle ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder