Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
18 Ağustos 2015 Salı
İrmik Helvası
Gel gelelim bu herkesin bildiği ve tatlı ihtiyacımıza pratik çözüm olan "İrmik Helvası"nın tarifine.Biz bu akşam arkadaşlarla balık sofrası kurduk Elhamdulillah. Akabinde de güzel bir irmik helvası kavurduk. Size vereceğim tarif dört porsiyonluk bir tarif olacak. Siz kişi sayısına göre malzemeyi artırabilirsiniz.
Malzemeler;
🌹 1,5 su bardağı irmik
🌹 4 yemek kaşığı tereyağı
🌹 4 yemek kaşığı şeker
🌹 1 çay bardağı süt
🌹 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Yapılışı; Tereyağını tavada eritiyoruz.Uzerine irmigi döküp kısık ateşte yarım saat kadar (yağ kendini verip irmik fokurdayana kadar) kavuruyoruz. Fakat sürekli karıştırmamıza gerek yok. Beş dakikada bir karıştırsak yeterli. Kısık ateşte olacaği için dibine tutmuyor. Irmik kavrulurken sütümüzü ılıtıp içine şekeri atıp eritiyoruz. Kavrulan irmigimize sütü döküp hızlıca yediriyoruz. Ocaktan alıp çekilmiş ceviz içi koyup karıştırıyoruz. Küçük fincanlara veya kaselere bastırıp ters çevirip servis tabağına alıyoruz. Uzerini ister ceviz, ister antep fıstığı, ister çikolatayla süslüyoruz. Fazla kilolardan çekincemiz yoksa biraz daha fazla kaloriden birşeycik olmaz derseniz dondurmayla da yiyin derim ben. Afiyetle ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder