Önceki gün misafirlerim için yaptığım muhallebili kadayif tatlımı sizlerle paylaşayım. Bu tatlının birçok şeklini denedim. Bu sefer de vaktim cok kısıtlı olduğu için daha pratik hali olan borcamda döşeme şeklini yaptım. Lezzet ayni...Yani tabiki güzel. 😊.
🌺Muhallebili Kadayıf🌺
Muhallebisi için;
🌻 1 litre süt,
🌻1 su bardağı şeker,
🌻2 dolu yemek kaşığı un,
🌻2 yemek kaşığı mısır nişastası,
🌻1 yumurta sarisi.
🌻1 paket vanilya
🌻1 yemek kaşığı tereyağı
🌻 Üzeri için ;
🌺1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
🌺 200 gr kadayıf
🌺2 yemek kaşığı tereyağı
Hepsini bir tencereye koyup mikserle iyice karıştırın ve ocağa alın. Çırpıciyla karıştırarak kaynatın. Muhallebi kivami alınca yaklasik beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın içine bir yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya koyup beş dakika daha çırpın. Muhallebi hazir.(Mısır nişastası yoksa iki yemek kaşığı daha un kullanabilirsiniz.) Arzuya göre pişen muhallebiye hafif ılınınca bir paket toz kremsanti de ekleyip çırpabilirsiniz.
Muhallebili hazirlamadan önce yaklaşık 200 gr yaş kadayıfı iki yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz tencerede iyice kavuruyoruz. Bu işlem kadayiflar bayağı renk değiştirene kadar devam ediyor. Kavrulan kadayiflar ocaktan alınınca biraz ılınması beklenir. Iki eşit parçaya bölünen kadayifin bir kısmı kalıbın alt kısmına konur. Üzerine muhallebi dökülür. En üzerine tekrar kadayif konup soğuması için dolaba konur.Servis yaparken üzeri fındık veya cevizle süslenir. Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder