18 Ağustos 2015 Salı

Muhallebili Kadayıf

Önceki  gün  misafirlerim için  yaptığım  muhallebili kadayif tatlımı  sizlerle paylaşayım. Bu tatlının birçok  şeklini  denedim. Bu sefer de vaktim cok  kısıtlı  olduğu  için daha pratik hali  olan  borcamda döşeme  şeklini  yaptım. Lezzet  ayni...Yani tabiki güzel. 😊. 
🌺Muhallebili Kadayıf🌺
Muhallebisi için; 
🌻 1 litre süt, 

🌻1 su bardağı şeker,
🌻2 dolu yemek kaşığı un,
🌻2  yemek kaşığı mısır nişastası,
🌻1 yumurta sarisi.
 🌻1 paket vanilya 
🌻1 yemek kaşığı  tereyağı 

🌻 Üzeri  için ; 
🌺1 su  bardağı  çekilmiş  ceviz  veya  fındık  içi
 🌺 200 gr  kadayıf
🌺2 yemek kaşığı tereyağı 
 Hepsini bir tencereye koyup mikserle iyice karıştırın ve ocağa alın. Çırpıciyla karıştırarak kaynatın. Muhallebi kivami alınca yaklasik beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın içine bir yemek kaşığı tereyağı  ve bir paket vanilya  koyup beş dakika daha çırpın. Muhallebi hazir.(Mısır nişastası yoksa iki yemek kaşığı daha un kullanabilirsiniz.) Arzuya göre pişen muhallebiye hafif ılınınca bir paket toz kremsanti de ekleyip çırpabilirsiniz.
Muhallebili hazirlamadan önce yaklaşık 200 gr yaş kadayıfı iki yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz tencerede  iyice kavuruyoruz. Bu işlem kadayiflar bayağı renk değiştirene kadar devam ediyor. Kavrulan kadayiflar ocaktan alınınca biraz ılınması beklenir. Iki eşit parçaya bölünen kadayifin bir kısmı kalıbın alt kısmına konur. Üzerine muhallebi dökülür. En üzerine tekrar kadayif konup soğuması için dolaba konur.Servis yaparken üzeri fındık  veya cevizle süslenir. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder