18 Ağustos 2015 Salı

Karamelli Etimek Tatlısı

Herkese  hayırlı  akşamlar . Geçen  gün  yaptığım "Karamelli  Etimek Tatlısının" tarifini ,tatlımı  tadanların yaptıkları  ufak önerilerle sizinle paylaşayım. 
🍥Karamelli Etimek Tatlısı🍥
Malzemeler;
💐1 Paket  Tuzsuz Etimek
💐3 su bardağı  şeker (bir bardağı muhallebi ,iki  bardağı  karamel sosu için.)
💐 6 su bardağı  süt (dört  bardağı  muhallebi, bir bardağı kremşanti, bir bardağı  etimekleri ıslatmak için.)
💐2 yemek kaşığı  un
 💐2 yemek  kaşığı  nişasta
 💐1 paket  vanilya
 💐1 yemek kaşığı  tereyağı 
💐1 paket  kremşanti 
Yapılışı; Etimekler bir bardak  sütle ıslatılıp borcama dizilir. Bu sırada  iki bardak  şeker  teflon tavada eritilir. Eritirken kaşıkla  hiç  karıştırmıyoruz. Arada bir tavayı  çevirebiliriz. Karamel  olan şekeri ıslattığımız etimeklerin üzerine  gezdiriyoruz. Bu aşamada  karamel  çabuk  katılaşabiliyor.Dert etmeyin. Uzerine muhallebi  döktüğünüzde tatlı dolapta beklerken altta kalan karamel eriyecektir. Karameli  döktükten sonra  muhallebimizi yapıyoruz. 4 su bardağı  süt, 1 su bardağı  şeker, 2 yemek kaşığı  un  ve iki yemek  kaşığı  nişasta  karıştırılıp tencerede kaynatılır. Muhallebi  kıvamı alana kadar pişirilir. Pişince üzerine  vanilya  ve tereyağı  konur  mikserle  beş  dakika  çırpılır. Sonra etimeklerin üzerine  dökülür.  Soğumaya  bırakılır.  Bir bardak  sütle  bir paket toz  kremsanti  çırpılır ve soğuyan  muhallebinin üzerine  de kremşanti sürülür. Tatlımız dolapta en az beş  alti  saat dinlendirilir. 
Şimdi  size yazacağım  ayri detay ise üzerine  sürdüğüm kremşanti  ile alakali. Normalde ben toz kremşantiyi birçok  muhallebi de yaptığım  gibi hep ılık  muhallebinin içine katar  mikserle çırpıp muhallebiyi öyle  kullanırdım.Fakat bu sefer  ayrı  katman olarak kullandım. Ama yiyen arkadaşlarım bundan sonra  da  muhallebinin içine  katmam konusunda  fikirlerini  belirttiler. Yani gerisi size kalmış. Tercih sizin. Ister üzerine  sürün, ister muhallebiye katın efendim. Herkese  sevgiler. Tarifi bekleyen arkadaşlarımdan da instagram yüzünden bekletitiğim için  kendi adıma Özür  diliyorum. 💖💗💗💗. Afiyetle  inşallah. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder