Herkese hayırlı akşamlar . Geçen gün yaptığım "Karamelli Etimek Tatlısının" tarifini ,tatlımı tadanların yaptıkları ufak önerilerle sizinle paylaşayım.
🍥Karamelli Etimek Tatlısı🍥
Malzemeler;
💐1 Paket Tuzsuz Etimek
💐3 su bardağı şeker (bir bardağı muhallebi ,iki bardağı karamel sosu için.)
💐 6 su bardağı süt (dört bardağı muhallebi, bir bardağı kremşanti, bir bardağı etimekleri ıslatmak için.)
💐2 yemek kaşığı un
💐2 yemek kaşığı nişasta
💐1 paket vanilya
💐1 yemek kaşığı tereyağı
💐1 paket kremşanti
Yapılışı; Etimekler bir bardak sütle ıslatılıp borcama dizilir. Bu sırada iki bardak şeker teflon tavada eritilir. Eritirken kaşıkla hiç karıştırmıyoruz. Arada bir tavayı çevirebiliriz. Karamel olan şekeri ıslattığımız etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Bu aşamada karamel çabuk katılaşabiliyor.Dert etmeyin. Uzerine muhallebi döktüğünüzde tatlı dolapta beklerken altta kalan karamel eriyecektir. Karameli döktükten sonra muhallebimizi yapıyoruz. 4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un ve iki yemek kaşığı nişasta karıştırılıp tencerede kaynatılır. Muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Pişince üzerine vanilya ve tereyağı konur mikserle beş dakika çırpılır. Sonra etimeklerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır. Bir bardak sütle bir paket toz kremsanti çırpılır ve soğuyan muhallebinin üzerine de kremşanti sürülür. Tatlımız dolapta en az beş alti saat dinlendirilir.
Şimdi size yazacağım ayri detay ise üzerine sürdüğüm kremşanti ile alakali. Normalde ben toz kremşantiyi birçok muhallebi de yaptığım gibi hep ılık muhallebinin içine katar mikserle çırpıp muhallebiyi öyle kullanırdım.Fakat bu sefer ayrı katman olarak kullandım. Ama yiyen arkadaşlarım bundan sonra da muhallebinin içine katmam konusunda fikirlerini belirttiler. Yani gerisi size kalmış. Tercih sizin. Ister üzerine sürün, ister muhallebiye katın efendim. Herkese sevgiler. Tarifi bekleyen arkadaşlarımdan da instagram yüzünden bekletitiğim için kendi adıma Özür diliyorum. 💖💗💗💗. Afiyetle inşallah. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder