18 Ağustos 2015 Salı

İşkembe Çorbası

Sakatat sever misiniz bilmiyorum  ama benim pek aram yoktur.  İşkembe corbasıyla da ilk tanışmam oğluma  hamileykendi. Üç  kase  çorbayı bi seferde hüpletmiştim. Odur budur hayatımda  bu çorbaya karşı  hissiyat olarak cok  sey  değişti. Pişirmem ama bol limon  ve sirkeli annem pişirince  yerim. 😊. Hem de annemin elinden  pek lezzetli  olur. İskembe Çorbası  tarifini isteyen olursa ustasından anne ölçüsüyle tarifi yazarım. Ama isteyen hemen yazsın. Zira birazdan nöbete  gitmek için  annemin evinden  ayrılacağım. 💕💕💕💕💕💕

Malzemeler; 
🌹 1 kg İşkembe
🌹1 adet kuru  soğan 
🌹 5,6 diş  sarımsak 
🌹 1,5 yemek kaşığı  un 
🌹 1,5 yemek kaşığı  yoğurt 
🌹 Kekik ,nane,limon,sirke
🌹 2 yemek kaşığı  zeytinyağı 
Yapılışı; Iskembeleri (temizlenmiş ) avuç  içi  kadar  parçalara  ayırıp  tencereye  koyuyoruz. Uzerine  bir adet soğani dörde  bölüp  atıyoruz. Sarımsaklari bütün atıyoruz.Uzerine bir litre su ekleyip  Düdüklü  tencerede bir saat kadar  kaynatıyoruz.  Piştikten  sonra  ocaktan alıp  iskembeleri soğutuyoruz.  Başka  bir  tencerede  iki kaşık  zeytinyağı  ve bir buçuk yemek  kaşığı  unu birkaç  dakika kavuruyoruz.  Iskembeyi pişirdiğimiz suya bir buçuk  yemek kaşığı  yoğurt  katıyoruz.  Bu  karışımı  tencereye süzekle süzdürüyoruz.Hızlıca  karıştırıyoruz  ki un topaklanmasın. Yine çorbaya  sarımsak  rendeliyorz. Suyu süzdürülünce geride kalan sogani  ve sarımsaği  da yine süzekten ezerek çorba  karışımına  akıtıyoruz.Işkembeleri ince  ince  kıyıp corbaya döküyoruz.  Uzerine bir adet limonu sıkıyoruz. Kaynatıyoruz.  Pul biber, kekik,nane, ve tuzunu atıp  pişiriyoruz. Afiyetle  inşallah. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder