Sakatat sever misiniz bilmiyorum ama benim pek aram yoktur. İşkembe corbasıyla da ilk tanışmam oğluma hamileykendi. Üç kase çorbayı bi seferde hüpletmiştim. Odur budur hayatımda bu çorbaya karşı hissiyat olarak cok sey değişti. Pişirmem ama bol limon ve sirkeli annem pişirince yerim. 😊. Hem de annemin elinden pek lezzetli olur. İskembe Çorbası tarifini isteyen olursa ustasından anne ölçüsüyle tarifi yazarım. Ama isteyen hemen yazsın. Zira birazdan nöbete gitmek için annemin evinden ayrılacağım. 💕💕💕💕💕💕
Malzemeler;
🌹 1 kg İşkembe
🌹1 adet kuru soğan
🌹 5,6 diş sarımsak
🌹 1,5 yemek kaşığı un
🌹 1,5 yemek kaşığı yoğurt
🌹 Kekik ,nane,limon,sirke
🌹 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı; Iskembeleri (temizlenmiş ) avuç içi kadar parçalara ayırıp tencereye koyuyoruz. Uzerine bir adet soğani dörde bölüp atıyoruz. Sarımsaklari bütün atıyoruz.Uzerine bir litre su ekleyip Düdüklü tencerede bir saat kadar kaynatıyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp iskembeleri soğutuyoruz. Başka bir tencerede iki kaşık zeytinyağı ve bir buçuk yemek kaşığı unu birkaç dakika kavuruyoruz. Iskembeyi pişirdiğimiz suya bir buçuk yemek kaşığı yoğurt katıyoruz. Bu karışımı tencereye süzekle süzdürüyoruz.Hızlıca karıştırıyoruz ki un topaklanmasın. Yine çorbaya sarımsak rendeliyorz. Suyu süzdürülünce geride kalan sogani ve sarımsaği da yine süzekten ezerek çorba karışımına akıtıyoruz.Işkembeleri ince ince kıyıp corbaya döküyoruz. Uzerine bir adet limonu sıkıyoruz. Kaynatıyoruz. Pul biber, kekik,nane, ve tuzunu atıp pişiriyoruz. Afiyetle inşallah. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder