Selâmun Aleyküm.
Bugün çook yoğun ve hareketli bir gün oldu benim için. Dereceye girdiğim yemek yarışmasında ödüllerden bir tanesi olan @oktayusta1 Oktay Usta’nın bu cuma günkü programına katılma davetini maalesef kabul edemedim. 😕. Hem çalışma şartlarımın elverişsizliği hem de ani gelişen planlara kendi programımi uyduramış olmamın sonucu diyelim. Kısmet artık bir dahaki sefere. 😊. Bütün bu koşuşturmamın sonunda akşam eve geldiğimde yemek meşakkati de eklenince henüz oturma odamın kapısından içeri girmiş değilim. 😦. Akşam yemeği diyince yemeğe "Lazanya" yaptım. Lazanya çok lezzetli oldu. Beşamel sosumda muskat rendesi kullandım ki şiddetle tavsiye ederim.
🌹Kıymalı Lazanya🌹
🌹 1 paket lazanya
🌹 2 yemek kaşığı tereyağı
🌹 2 su bardağı kaşar peynir rendesi
Kıyma harcı için;
🌹 300 gr kıyma
🌹 2 adet soğan
🌹 1 tatlı kaşığı salça
🌹 2 yemek kaşığı tereyağı
🌹 Tuz,kimyon , karabiber
Beşamel sosu için;
🌹 3 su bardağı süt
🌹 3 yemek kaşığı un
🌹 1 yemek kaşığı tereyağı
🌹 Karabiber
🌹 Tuz
Yapılışı; Kıymalı harç için soğanlar küp küp doğranir. 2 yemek kaşığı tereyagi konur ve tavada kavrulur. Uzerine salça konulur. Kıyma konur ve tuzu baharatlari atılır. Iyice kavrulur. Kavrulunca ocaktan alınır.
Beşamel sosu için süt ve un karıştırılır. Derin tencerede kaynatılır. Tuzu atılır. Muhallebi gibi kıvam alınca ocaktan alınır 1 yemek kaşığı tereyağı atılır ve karıştırılır. Karabiber atılır. Fırın tepsisine sırayla lazanya yapraklarindan bir sıra dizilir. Uzerine kiymali harçtan sonra Beşamel sosundan dökülür. Kaşar peynir rendesi gezdirilir. Üstüste dört kat bu şekilde yapılır. (Ben lazanya yapraklarını haşlamadan kullandım. Ama bazı marka lazanyalar haşlanarak yapılıyormus. ) . En üzerine yine Beşamel sosu gezdirip birkaç parca tereyağı doğranır. 170 derecede pişirilir. Sicak servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder