17 Eylül 2015 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ




"Arnavut Ciğeri" 🌹

🌹 300 gr zarı soyulup küp küp doğranmış dana ciğeri
🌹1 çay bardağı un
🌹2 adet patates
🌹 2 adet soğan
🌹 1 tatlı kaşığı sumak
🌹 Limon ve zeytinyağı

Yapılışı; Cigerleri birkaç fotoğraf öncesindeki gibi marine edip süzdürülür ve yine sudan geçirilir. Iyice kurumalari için süzekte bekletilir. Sonra havlu kağıdın üzerine alınır ve cigerlerin suyu cektirilir. Cigerler çabuk kizaracagi için önce garnitür olarak patatesini kizartıyoruz. Soyulup küp küp doğranan Patatesleri Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alıyoruz. Sonra cigerleri unlayip hafif tuzlayıp fazla ununu atması için eliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Patateslerin yanına da cigerleri alıyoruz. Sogan salatası için piyazlik doğranan soğanlar sumak ve tuzla ovulup limon ve zeytinyağı ilave edilir. Patateslerle harmanlanan cigerlerin yanına Afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder