17 Eylül 2015 Perşembe

HUMUS



💜Humus💜

Malzemeler; ...

🌹 1 su bardağı nohut (önceden bir gece suda bekletilir. Ertesi gün haşlanır ve kabukları soyulur.Soyulduktan sonra elimizde kalan nohut bir su bardağı olmalı )
🌹 Yarım çay bardağı tahin
🌹 Yarım çay bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
🌹 1 çay bardağı zeytinyağı
🌹 2 diş sarımsak
🌹 Tuz,kırmızı toz biber,kimyon
🌹 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı; Nohutlar yukarıda belirttiğim gibi hazırlanır. Kenara ayrılır. Rondomuza tahin,limon suyu,sarımsak rendesi ve zeytinyağı birlikte dökülür. Bu karışım bir güzel rondodan geçirilir. Tuz atılır. Tekrar karıştırılır. Rondo kullanmamızdaki amaç pürüzsüz bir kıvam olmalı. Bu karışıma nohut ilave edip tekrar birkaç dakika rondoda çekilir. Bütün nohutlarin iyice çekildiğinden eminsek karıştırmak yeterli. Sonra bu karışım ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınır. Uzeri düzeltilir. 1 tatlı kaşığı tereyağı cezvede eritilir içine bir tutam toz biber atılır .Yağ eriyip köpürünce ocaktan alınır. Humusun üzerine gezdirilir. Fırına verilir. Beş dakika 150 derecede tutulur. Çıkarınca afiyetel yenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder