17 Eylül 2015 Perşembe

KURU FASULYE KAVURMASI


Hayırlı günler. Sizlere çok lezzetli bir zeytinyağlı tarifi vereyim. Geçen gün kuru fasulye yemegi yapmak için haşladığım fasulyelerden kalan bir kısmını bol soğan ve sarımsakla kavurunca lezzetine doyamadik. Fasulyenin sulusundan doyduysaniz birde böyle deneyin.

Malzemeler;

🌹 3 su bardağı haşlanmış fasulye ...
🌹 2 adet soğan
🌹 2 adet domates
🌹 6 diş sarımsak
🌹 1 tatlı kaşığı biber salçası
🌹 Tuz, tane karabiber
🌹 1 türk kahve fincanı kadar zeytinyağı
🌹 1 çay kaşığı şeker
🌹 1 küçük demet maydanoz

Yapılışı; Soğanımızı küpküp doğrayıp tencereye koyuyoruz. Uzerine Zeytinyağı gezdirip kapağıni kapatiyoruz. Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sogan kavrulurken domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Kavrulan soğana biber salçası ve domatesleri ilave edip karıştırıyoruz. Haşlanmış fasulyeleri de koyup karıştırıyoruz. Uzerine tuzunu ve bir çay kaşığı şekeri ve bir cay kaşığı kadar tane karabiberi koyup sarımsak rendeliyoruz karıştırıyoruz. Bir su bardağı kaynar su ilave ediyoruz. Kısık ateşte kapağıni kapatıp pişiriyoruz. Bir demet maydanozu ince ince kıyıp servis ederken üzerine gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder