17 Eylül 2015 Perşembe

MİDYE TATLISI


🌺 Midye Tatlısı 🌺
Hamuru için Malzemeler;
🌺1 çay barda...ğı süt
🌺1 çay bardağı zeytinyağı
🌺1 çay bardağı yoğurt
🌺1/2 paket kabartma tozu
🌺1 yumurta
🌺Bir çimdik tuz
🌺1 çay bardağı nişasta(ben evde olan buğday nişastasinı kullandım.
🌺4 su bardağı un

Üzeri için;
🌺 3 yemek kaşığı tereyağı ( eritilmiş)
🌺1 kase antep fıstığı (herhangi bir kuruyemiş kullansanız da olur)

Şerbeti için;
🌺3 su bardağı şeker
🌺3 buçuk su bardağı su
🌺Çay kaşığının ucuyla limon tuzu

Yapılışı; Hamur için derin bir kaba süt, yumurta , zeytinyağı, yoğurt dökülür. Karıştırılır. Uzerine bir çay bardağı nişasta ilave edilir. Karıştırılır. Tam tamına dört su bardağı un karışıma azar azar ilave edilir. Unun üzerine yarim paket kabartma tozu dökülür. Hafif hafif yogurulur. Hamur tam kulak memesi kıvamında olmali. Birde un ölçüsü sıvıları dökerken kullandığınız çay bardağının büyüklüğüne göre değişir. Bardak küçükse un miktarı azalacaktır. O yüzden azar azar ilave edin. Yoğurulan hamur uzun şerit olacak sekilde uzatılır. 12 eşit bezeye ayrılır. Herbir beze yuvarlanır. Uzerleri streç filmle kapatılır ve 30 dk bekletilir. Sonra nişasta yardımiyla her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. 12 adet tek tek açılan hamur üstüste konur ve en üzerine nişasta dökülmez. Bu hamurlar merdaneyle yeniden açılır. Büyütülebildigi kadar büyütülür. Sonra bu hamur da rulo yapılır. Bu rulodan bir parmak kalınlığında parçalar kesilir. Kesilen parça yatay şekilde tezgahta yine merdaneyle avuç içi olacak kadar açılır. Ortasina üç dört adet antep fıstığı konur. Poğaça gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Bu işlem bitince eritilmiş tereyağı üzerlerine birer yemek kaşığı olacak kadar gezdirilir. 170 derecede nar gibi kızarana kadar pişirilir. Midye Tatlısı piserken şerbeti kaynatılır. 3 su bardağı şeker ve 3 buçuk bardak su tencerede kısık ateşte 30 kaynatılır. Iyice kıvam alınca 1 çay kaşığınin ucu ile limon tuzu ilave edilir. Beş dakika daha kaynatılır.Tezgaha bir damla damlattigimizda dagilmayacak kıvamda olduysa şerbet pişmiş demektir. Fırından çıkıp soğuyan tatlılarımıza şerbeti gezdirilir. Şerbeti cekince Afiyetle yenir . 😋😋😋😋.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder