Tam buğday unuyla "Pita Ekmeği"
🌹 1 su bardağı ılık süt
🌹 Yarım su bardağı ılık su
🌹 Yarim su bardağı ılık yoğurt ...
🌹1 yemek kaşığı kuru maya
🌹 1 tatlı kaşığı şeker
🌹 1 tatlı kaşığı tuz
🌹Aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım. Tam bugday unu yoğun bir un olduğu için ekmeklerim cook kabarmadi. Normalde bir kati kadar kabarmasi gerekirdi. Ama yine de tam istedigim gibi içi boş ve dışı yumuşacık oldu. )
Yapılışı;
Ilık süt ile şeker ve maya karıştırılır. Derin yoğurma kabına bu karışım dökülür. İçine yoğurt ve ılık süt ilave edilir. Karıştırılır. Tuzu atılır. Azar azar un ilavesi yapılır. Hafif ele yapışan bir hamur yogurulur. Uzeri streç filmle kapatılır ve mayalanmasi için bekletilir. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derecede 30 dk pişirilir
🌹 1 su bardağı ılık süt
🌹 Yarım su bardağı ılık su
🌹 Yarim su bardağı ılık yoğurt ...
🌹1 yemek kaşığı kuru maya
🌹 1 tatlı kaşığı şeker
🌹 1 tatlı kaşığı tuz
🌹Aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım. Tam bugday unu yoğun bir un olduğu için ekmeklerim cook kabarmadi. Normalde bir kati kadar kabarmasi gerekirdi. Ama yine de tam istedigim gibi içi boş ve dışı yumuşacık oldu. )
Yapılışı;
Ilık süt ile şeker ve maya karıştırılır. Derin yoğurma kabına bu karışım dökülür. İçine yoğurt ve ılık süt ilave edilir. Karıştırılır. Tuzu atılır. Azar azar un ilavesi yapılır. Hafif ele yapışan bir hamur yogurulur. Uzeri streç filmle kapatılır ve mayalanmasi için bekletilir. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derecede 30 dk pişirilir
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil