'Semizotlu Barbunya' salatası için malzemeler;
🌹 Yarım demet semizotu
🌹 2 su bardağı haşlanmış barbunya (konserve de kullanabilirsiniz fakat konserve kullanacaksanız barbunyayı yıkayıp yarim saat kadar daha haşlamanız gerekecek)
🌹 5 dal taze soğan ...
🌹 1 limon suyu
🌹 Yarım çay bardağı zeytinyağı
🌹 Tuz
🌹 2 diş sarımsak
🌹 Süslemek için salatalık
Yapılışı; Semizotlarımızı yıkayıp çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz . Taze soğanları da yıkayıp ince ince doğruyoruz. Icine barbunyayı katıp karıştırıyoruz. Ayri bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz karıştırılır. 2 diş sarımsak rendelenir. Karıştırılır. Semizotlu Barbunya karışımının üzerine gezdirilir. Semizotları cok ezilmeden birkaç kez karıştırılır. Ve servis tabağına alınır. Dilimlenmiş salatalık dilimleriyel süslenir. Afiyetle yenir.
🌹 Yarım demet semizotu
🌹 2 su bardağı haşlanmış barbunya (konserve de kullanabilirsiniz fakat konserve kullanacaksanız barbunyayı yıkayıp yarim saat kadar daha haşlamanız gerekecek)
🌹 5 dal taze soğan ...
🌹 1 limon suyu
🌹 Yarım çay bardağı zeytinyağı
🌹 Tuz
🌹 2 diş sarımsak
🌹 Süslemek için salatalık
Yapılışı; Semizotlarımızı yıkayıp çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz . Taze soğanları da yıkayıp ince ince doğruyoruz. Icine barbunyayı katıp karıştırıyoruz. Ayri bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz karıştırılır. 2 diş sarımsak rendelenir. Karıştırılır. Semizotlu Barbunya karışımının üzerine gezdirilir. Semizotları cok ezilmeden birkaç kez karıştırılır. Ve servis tabağına alınır. Dilimlenmiş salatalık dilimleriyel süslenir. Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder