Sebzeli Balık Çorbası".
Malzemeler; ...
🐳 2 parça kılçıksız fleto levrek
🐳 1 adet soğan
🐳1 adet küçük boy patates
🐳 1 adet küçük boy havuç
🐳 1 demet taze nane
🐳 2 adet defne yaprağı
🐳 Tuz
🐳 Zeytinyağı
🐳 Çeyrek limon suyu
🐳 1 yemek kaşığı un
Yapılışı; Levrek fletolar ve defne yaprağı az miktarda suda haşlanır. Haşlanan balık ince ince parçalanır. Bir adet soğan küp küp doğranir. Icine havuç ve patates rendelenir. Az zeytinyağnda sotelenir. Sotelenen sebzelere un ilave edilir. Hafif kavrulur ve kaynar su dökülür. Kaynayinca üzerine balıklar ilave edilir. Limon suyu sıkılır. Karıştırılır.İcine taze nane doğranır. Yirmi dakika daha kaynatılır. Afiyetle yenir.
Malzemeler; ...
🐳 2 parça kılçıksız fleto levrek
🐳 1 adet soğan
🐳1 adet küçük boy patates
🐳 1 adet küçük boy havuç
🐳 1 demet taze nane
🐳 2 adet defne yaprağı
🐳 Tuz
🐳 Zeytinyağı
🐳 Çeyrek limon suyu
🐳 1 yemek kaşığı un
Yapılışı; Levrek fletolar ve defne yaprağı az miktarda suda haşlanır. Haşlanan balık ince ince parçalanır. Bir adet soğan küp küp doğranir. Icine havuç ve patates rendelenir. Az zeytinyağnda sotelenir. Sotelenen sebzelere un ilave edilir. Hafif kavrulur ve kaynar su dökülür. Kaynayinca üzerine balıklar ilave edilir. Limon suyu sıkılır. Karıştırılır.İcine taze nane doğranır. Yirmi dakika daha kaynatılır. Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder