17 Eylül 2015 Perşembe

PATLICAN VE SOĞAN KEBABI



💖Patlıcan ve soğan kebabı💖
...
Malzemeler;
💖300 gr kıyma
💖5 adet patlıcan
💖7 adet soğan
💖1 demet maydanoz
💖4 diş sarımsak
💖1 ince dilim ekmek
💖1 yumurta
💖Tuz,karabiber, kimyon, kekik,pulbiber
💖1 su bardağı kaynar su
💖1 tatlı kaşığı salça
💖2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı; Kıymalı iç harcı için Kıymamızı derin kaseye alıyoruz. İçine 2adet soğan ve sarımsak rendeliyoruz. Ince dilim ekmeği iyice ıslatıp avuç içimizde sıkıyoruz. Suyunu çıkarıp kıymanin içine katıyoruz. 1 adet yumurtayi kıyma harcına kırıyoruz. Tuzunu ve baharatlarini atıp iyice yoğuruyoruz. Patlıcanların sap kısımlarinı kesip yıkıyoruz. Enlemesine iki parmak kalınlığında olacak sekilde kesi atıyoruz. Tamamen koparmıyoruz. Aralarına kiymali harçtan sıkıştırıp fırın tepsisine diziyoruz. Sogan kebabı için de soğanlarımızin en üzerindeki zarı koparıyoruz. Boylamasina kesiyoruz. Yine tam dibine kadar kesmiyoruz ki arasına kiymali harçtan dolduracagıź. Soğanların da içini doldurup patlıcanların yanına soğanları diziyoruz. Kaynar suda salçayı eritip içine bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Kekik ve pulbiber de atıp karıştırıyoruz. Fırın kabındaki yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Uzerine yer yer tereyağı parçalari serpip üzerini yağlı kağıt
Devamını Gör


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder