17 Eylül 2015 Perşembe

TAVUKLU PATATESLİ PİLAV



🌹 Tavuklu Patatesli Pilav🌹

Malzemeler; ...
Pilav için;
🌹 2,5 bardak pirinç
🌹5 bardak tavuk suyu
🌹 3 yemek kaşığı tereyağı
🌹 2 adet kalça but
🌹3 adet patates
🌹 Tuz
🌹 Patatesi kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı; Önce tavuk butlarını yıkayıp tencerede kaynatıyoruz. Kaynayinca tuzunu atıyoruz. Pişen tavuklarımızı kenara ayırıp suyunu tencerede bırakıyoruz. Ayri bir teflon tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını köpürene kadar eritip içine yıkanmış pirincimizi döküyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Kavururken bir çay kaşığı tuz atıyoruz. Kavrulan pirincimize beş bardak tavuk suyunu döküp karıştırıyoruz ve kapağını kapatiyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadiktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın en küçük bölümünü kullanıyoruz ki dibi tutmasın. Pilavin kapağıni yaklaşık 20 dakika hiç açmıyoruz. Piştiğinden emin olunca ateşten alıp üzerine havlu kağıt kapatıp demlenmesi için bırakıyoruz. Patateslerimizi soyup yuvarlak ince şekilde dilimliyoruz. Tuzlayıp kızgın yağda arkali önlü kizartıyoruz. Haşlanan tavuk etini de tiftikliyoruz. Servis ederken bir kasenin dibine tavuk etinden koyup üzerine kasenin yarısına kadar pilav arasinda kızarmış patates ve üzerine tekrar pilav koyup hafif bastırıyoruz. Servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyetle yiyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder