23 Aralık 2014 Salı

Çikolatalı ganaj tarifi

Selamun Aleyküm dostlar. Siz de benim gibi çikolataya asla hayır diyemeyenlerdenseniz yaş pastalarınız için krema olarak kullanabileceğiniz güzel bir ganaj tarifi vereyim.
500 ml süt kreması
500 gr çikolata.
Süt kreması derin bir tencereye konur parmak yakmayacak kıvama gelene kadar ısıtılır. Isınınca ocaktan alınır. Icine bıçakla ince ince kestiğimiz cikolatalar atılır. Çikolatalar eriyene kadar karıştırılır. Iyice soğuyup kivam alması beklenir. Kıvam alan kremamizi yaş pastalarımızı Süslemek için krema torbasına koyup kullanabiliriz. Ben hazırladığım ganajimla yaş pastamin hem katlarına krema hem dışına pastamı sıvamak için kullandım. Birazdan şeker hamurumla kaplicam pastamda şeker hamurunu eritymeyen ve şeker hamurunun pastayla özleşmesini sağlayan tek krema ganajdır. Ganajla kaplanan pastanın bir gece beklemesi gerekiyor. Pastanın üzerine parmağınızi dokundurduğunuzda parmak iziniz kremada çıkmıyorsa ganajiniz tam olmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder