Malzemeler;
2 yumurta akı
5 yemek kaşığı şeker
1 cay bardağı badem unu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Bir türk kahvesi fincanı kakao
Yapılışı; Iki yumurtanın akını ve toz şekeri köpük olana kadar mikserle çırpın. Ayrı bir rondoda badem tozunu ve pudra şekerini iyice özdeşleşmesi için karıştırın. Sonra içine kakaouyu da katın ve bu toz karışımını yavaş yavaş köpük yumurtaya eleyin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Iyice yedirin. Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlaklar sıkın. Bir saat kadar tepsi de kurumasını bekleyin. Sonra 170 derecede tam beş dakika pişirin. Soğumadan kalıptan çıkarmayın.
Aralarina istediğiniz kremadan sürüp iki katı birbirine yapıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder