30 Aralık 2014 Salı

Portakal pelteli muhallebi

Portakal pelteli muhallebinin tarifi beğeni sayısına göre gelsin mi? :)
Muhallebisi için ; 5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Portakal peltesi için; 3 su bardağı sıkılmış portakal suyu
3 silme yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı; Muhallebisi için süt, şeker, un tencereye konur. Kıvam alincaya kadar pişirilir. Katılaşan muhallebi Ocaktan alınır içine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı konur.
Mikserle cirpilir. Kuplara paylaştırılır. Portakal peltesi için ; bütün malzemeler tencereye konur ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Kıvam alınca kuplardaki muhallebinin üzerine paylaşt ırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder