Pazılı sarı burma börekleri favori böreklerim arasında listenin ilk sıralarında.
Pazılı iç harcı için; Pazılar yıkanıp ince ince doğranır. Kaynar suda haşlanır. Haşlanırken pazının miktarına göre bir avuç pirinç atılır. Süzdürülen pazılar sogumaya bırakılır. Ayri bir tencerede Üç adet soğan ince ince dogranir. Sıvıyağda kavrulur. Fazla kavurmadan, içine süzdürülen pazılar ve iki üç yemek kaşığı kuş üzümü, tuz, karabiber pulbiber, bir yemek kaşığı şeker atılır ve birkaç dakika pişirilir.Böreklere şekli vermeye gelince; Dörde bölünen yaş yufkanin bir parçasınnin geniş kısmına iç harçtan ince bir çizgi şeklinde koyulur ve yuvarlanip gül şekli verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder