3 Aralık 2014 Çarşamba

Paskalya çöreği

Çayın yanına en iyi ne gider diye sorsam, ben de cevabı hazır: "Paskalya Çöreği"
Malzemeler; 2 yumurta (oda ısısında)
2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamiş tereyağı
Yarım paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
1 tatli kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için çekilmiş fındık içi
Bir yumurta sarısı
Yapılışı; Ilık sütün icine bir tatlı kaşığı şeker ve maya konur. Kabarması beklenir. Yumurtalar, sıvıyağ,mahlep,tuz,şeker,ve kabaran maya karıştırma kabına alınır. Elle yoğrulur. Icine azar azar un ilave edilir. Yumuşak bir hamur yapilir. Biraz mayalanması beklenir. Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünüp her bir parça d üç eşit parçaya bölünür. Avuç içinde yuvarlanarak uzun şeritler yapilir ve örgü şekli verilir. Diğer hamurda ayni sekilde ikinci örgü yapılır. Uzerlerine yumurta sarisi sürülür.Çekilmiş fındık içi dökülür. Yağlı kağıt serilmis tepsiye iki örgü koyulur. Onbes dakika kadar tepsi mayası beklenir. Önce 150 derecede, sonra kızarması için 180 derecede pişirilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder