16 Aralık 2014 Salı

Etli kabak yahnisi

Nöbette tlfnumu karıştırirken annemin 'Bu yemegimi de çek, internete atarsin.' dediği yemegi iki ay gecikmeli internete atıyorum. Annem duymasın. :)
'Etli kabak yahnisi' Bal kabağı mevsiminde popüler anne yemegidir.
Yapılışı; Bal kabakları yeşil kabuklarından soyulup küp küp doğranır. Cok küçük dogramayın ki kabaklar pişince dağılmasın. Bir büyük boy kase kuşbaşı doğranmış kırmızı et derin tencerede cok az miktarda suyla suyunu çekene kadar yaklaşık yarim saat haşlanır. Haşlandıktan sonra etin içine on adet arpacık sogan soyulup atılır. Sıvıyağ konur ve kavrulur. Kavrulunca bir yemek kaşığı salçası ( tercihe göre biber salçası) konur ve birkaç dakika daha kavrulur. Iki üç diş sarımsak rendelenir. Iki bardak kaynamiş su konur ve etler suyla on beş dakika daha pişirilir. Uzerine doğranmış kabaklar koyulur ve tuzu pul biberi atılır. Pişirilir. Kabaklar erken piştiği için dağılmadan altı kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder