16 Aralık 2014 Salı

Kivili irmikli tatlı

Sadece dört kişilik porsiyon için tarifi vereyim.
Önce dilimlenen kiviler küçük silikon kalıpların en dibine bir dilim şeklinde koyulur. Küçük tencerede 1/2 su bardağı su, iki silme yemek kaşığı şeker,2 silme yemek kaşığı nişastayla pişirilir. Jöle kıvamı alana kadar pişirilir. Birkaç dakika kaynayinca ocaktan alınır. Soğuması beklenir. Soğuyunca kivilerin üzerine eşit olarak paylaştırılır. Yine bir tencerede bir su bardağı süt iki buçuk yemek kaşığı irmik ve iki yemek kaşığı sekerle pisirilir. Kaynayıp muhallebi kivami alinca ocaktan alınır bir paket vanilya eklenir. Jöleli kivilerin üzerine paylaştırılır. Soğuyunca ters çevrilir servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder