Yöresel yemeklerimizden bir yenisini daha beğenilerinize sunuyorum. Alelacele bir sunum olduğunun farkındayım. Ama bazı lezzetler pek fazla görsel istemiyor bence.:) Bunu fotoğraflamaya çalışırken o arada sütü taşırdığımı da belirterek mazuriyetime bir yenisini daha ekleyeyim. Tarifi ilerleyen saatlerde versem anlayış göstereceğinizi umuyorum. Çünkü hali hazirda yemeği hazırlamamı bekleyen üç kişilik bir tayfa gözlerime manidar şekilde bakmaktalar. :) Hamsi kuşu memleketimin nacizane yemeklerindendir der gerisini düşünmeniz içi size vakit tanıyabilirim.
Malzemeler; Bir bağ pazı,
Bir demet taze soğan,
iki adet kuru soğan,
Yarım bağ maydanoz,
Yarim demet taze nane
iki adet yumurta,
Bir büyük kase mısır unu
Yarım kase buğday unu,
Bir küçük paket instant maya
250 gr hamsi ( kılçığı çıkarılmış ve ince ince doğranmış)
Karabiber, pulbiber, 2 diş sarımsak, tuz
Yapılışı; Sebzeler iyice yikanip sadece yaprak kısımları dogranir. Elle yoğrulur ve yeşil sebzelerin suyu sıkılır. Iclerine diğer bütün malzemeler koyulur ve yoğrulmaya devam edilir. Sekildeki gibi köfteler yapılır kızgın yağda arkalı önlü kizartilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder