1 Aralık 2014 Pazartesi

Muhallebili kadayıflı pasta


Muhallebisi için; 1 litre süt, 1 su bardağı şeker,3 dolu yemek kaşığı un,2 silme yemek kaşığı mısır nişastası,1 yumurta sarisi. Hepsini bir tencereye koyup mikserle iyice karıştırın ve ocağa alın. Çırpıciyla karıştırarak kaynatın. Muhallebi kivami alınca yaklasik beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın içine bir yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya koyup beş dakika daha çırpıyoruz. Muhallebi hazir.(Mısır nişastası yoksa iki yemek kaşığı daha un kullanabilirsiniz.) Arzuya göre pişen muhallebiye bir paket toz kremsanti de ekleyebilirsiniz.
Muhallebili hazirlamadan önce yaklaşık 500 gr yaş kadayıfı iki yemek kaşığı tereyağında iyice kavuruyoruz. (Videodan bakabilirsiniz). Bu işlem kadayiflar bayağı renk değiştirene kadar devam ediyor. Kavrulan kadayiflar ocaktan alınınca biraz ılınması beklenir. Sonra kadayiflara iki yemek kaşığı pudra şekeri konur karıştırılır. Iki eşit parçaya bölünen kadayifin bir kısmı kelepçeli kalıbın alt kısmına konur. Üzerine muhallebi dökülür. En üzerine tekrar kadayif konup soğuması için dolaba konur.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder