8 Ocak 2015 Perşembe

Çiğ Börek (Kıymalı)

İşi gücü bırakıp kartopu oynamaya gidince malum benim tarifte bu vakte kaldı. Şimdi çayımı yağan kara karşı yudumlarken sizde tarife bir göz atın.
Çiğ Börek ;
3 su bardağı un,
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı harç için;200 gr kıyma
1 soğan rendesi
Tuz,karabiber
1 domates rendesi
Yapılışı; Unumuzu derin hamur yoğurma kabına alıyoruz. Ortasını çukur gibi açıp, mayayi ,tuzu koyup unla karıştiriyoruz. Azar azar ılık su ilave ederek sert bir hamur yoguruyoruz. Yarim saat kadar dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Unla oklavayla hamurumuzu açıyoruz.
Iç harcımızın hazırlanışı için ; Kiymamiza sogani ve domatesi rendeleyip tuzunu ve karabiberini atip yoguruyoruz. Açtığımız hamurlarin bir tarafina bu harçtan koyup hamurun diğer tarafını harcın üzerine kapatiyoruz. Kızgın yağda arkali önlü kizartiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder