5 Ocak 2015 Pazartesi

Eti Cin kurabiyesi

Hadi bir de bunu paylaşayım. Çünkü eti cini aynen böyle kopararak yerdim. :)
Ama çook güzeller. :)
Malzemelerim; Kurabiye sayısına göre malzemeleri göz karari artirabilirsiniz.
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı(oda ısısında yumuşamiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
Hamurumuzun un ve kabartma tozu hariç bütün malzemelerini yogurup azar azar un ve kabartma tozu karışımını ekliyoruz. Hamurdan parcalar koparıp yuvarlak tırtıklı kalipla çok ince olmayacak şekilde şekiller çıkarıyoruz.Kenarları hafif yukarda kalacak şekilde ortasını parmakla bastirip hafif eziyoruz. Uzerine portakal receli koyuyoruz. Şekilleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Fırına vermeden önce yine yağlı kagıtla kurabiyelerin üzerlerini örtüyoruz ki kurabiyelerimiz kızarmadan beyaz kalsın. 160 derecede 15 dakika pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine çubuk çikolata şekerle kaplıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder