19 Ocak 2015 Pazartesi

Elma poğaçalar

Elimden poğaça isteyen anneme biraz da onu şaşırtmak maksatlı elma poğaçalar yaptım. Tam da onun istediği gibi yumuşacık oldular.
Malzemeler;1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Bir paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
Iki dolu yemek kaşığı yumuşamış terayagi
Tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Ic harcı için;beyaz peynir
Sap için cubuk kraker
Yapılışı; Öncelikle iyi poğaça yapmak için bütün malzemelerimiz oda ısısında olmalı. Bir çay bardağı ılık su ve bir tatlı kaşığı sekerle yaş mayayı eritiyoruz. Köpürmesini bekliyoruz.Derin bir yoğurma kabına yumurta, tereyağı,sıvıyağ,tuz,şeker,süt koyup karıştiriyoruz. Köpuren mayayi da ekleyip karıştıriyoruz. Unumuzu azar azar ilave edip yoguruyoruz. Üstünü strec filmle kapatıp mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Icine peynir koyup tekrar yuvarlak şekil veriyorz. Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp cubuk krakerlerden küçük parçalar koparıp sap olacak sekilde poğaçaların üzerine batırıyoruz. 170 derecede kizarana kadar pisiriyoruz. Yapraklari ben şeker hamurundan hazırlamıstim. Siz isterseniz nane veya maydonozla da yaprak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder