31 Ocak 2015 Cumartesi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Malzemeler; 3 adet ayva
6 küçük kahve fincanı şeker
5-6 damla limon suyu
1 tutam tarçın
Yarım çay bardağı su
3 adet karanfil
Üzeri için kaymak
Yapılışı; Ayvalar ortadan ikiye kesilip kabukları soyulur. Çekirdekleri atılmaz. Tatlıyı pişirirken kullanıyoruz. Yayvan tencereye Ayvalar dizilir. Içindeki cekirdeklerde aynaların üzerine serpilir. Herbirinin üzerine bir kahve fincanı şeker dökülür. Tarçın gezdirilir. Karanfil konur. Suyu konur ve kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın limon suyu damlatılır. Pişince ocaktan alınır. Servis tabağına alınır. Uzerine kaymak ve antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder